В София въвеждат така наречената "Зона 30". В части от

...
В София въвеждат така наречената "Зона 30". В части от
Коментари Харесай

Въвеждат нови ограничения за центъра в столицата

В София вкарват по този начин наречената "Зона 30 ". В елементи от центъра оптималната скорост ще е 30 километра в час. Ограничението ще важи за сектора сред булевардите "Пенчо Славейков ", "Скобелев " и "Витоша ".

До края на годината се възнамерява ограничаването да бъде въведено и във всички дребни улици в необятния център.

Сгушена сред площадка и блокове по улица „ Доспат “ позволената скорост от 50 става 30 километра. Част от хората в региона са безапелационни – по улицата по този начин или другояче не може да се кара с висока скорост поради неприятното и положение, оповестява БТВ.

На прилежащата улица „ Разслатица “ част от така наречен "Зона 30 " с изключение на двете огромни дупки и неравностите, можем да забележим и двата типа настилка на пътя.

Максимална скорост от 30 километра се чака да бъде въведена във всички дребни улички в центъра, обясниха от общината. При потребност – ще бъдат сложени и така нататък "легнали служители на реда ", с цел да се лимитират нарушаванията.

„ Целта е първо да се понижи пътния травматизъм, изключително в по-малките улици и жилищните квартали, където пешеходното придвижване е по-интензивно “, съобщи Димитър Петров, дирекция ''Управление и разбор на трафика'' към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

В квартал „ Манастирки ливади “ ограничаването е 50 километра в час. Липсата на улици и тротоари прави съвсем невъзможна и рискова разходката. Особено за майки с деца.

Ще бъдат ли направени зони със скорост до 30 километра и в кварталите и по кое време, занапред ще се разисква.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР