В София трябва да се изгради градска железница, която да

...
В София трябва да се изгради градска железница, която да
Коментари Харесай

Вили Лилков: В София трябва да се изгради градска железница

В София би трябвало да се построи градска железница, която да минава от запад на изток и да обикаля града. Тя може да се свърже със спирки на метрото - да вземем за пример с метростанция „ Горна баня ", „ Искърско шосе ". Такова предложение направи в студиото на „ Здравей, България " претендентът за кмет на столицата от коалиция „ Синя София " Вили Лилков. По думите му по този начин потокът от коли съществено ще намалее. И добави, че всеки ден от по-малките обитаеми места пътуват към 200 000 души.

„ Построяването на надземни и подземни паркинги също ще помогне. София се нуждае от собствен административен съвременен център. Този въпрос се отсрочва доста години. Беше очакван да е на мястото на Тех Парка, само че по този начин и не се случи. Големите комплекси също нямат вторични градски центрове ", изясни Лилков.

И добави, че е убеден, че ще стигне до балотаж. „ Моят принос в тази акция ще бъде повдигането на експертното равнище на диалога. Това, което виждам сега, е придвижване на претендентите пипайки по проблемите на София. Опонентите ми към момента не са готови ", разяснява той.

За „ Топлофикация ":

„ Задълженията й са над милиард и половина лв.. Спряла е модернизацията. Държавата би трябвало да показа отговорността за ръководството й ", счита претендентът за кмет.

За жълтите павета:

„ Става въпрос за безхаберие. Трябвало е да се сортират по величина, а са ги оставили без контрол. Започнали са да слагат по-дълги до по къси и са се получили фуги. Употребен е и неприятен пясък. Надявам се тези неточности да се оправени ", разясни Вили Лилков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР