В София град и областите Стара Загора, Хасково, Разград и

...
В София град и областите Стара Загора, Хасково, Разград и
Коментари Харесай

В пет области всички ученици ще учат присъствено

В София град и областите Стара Загора, Хасково, Разград и Силистра през идната седмица всички възпитаници до 12 клас ще учат присъствено, оповестиха от Министерството на образованието и науката. В цялата страна продължава присъственото образование на децата от 1 до 4 клас.

Поради влошена епидемиологична конюнктура отчасти образование от разстояние се вкарва в областите Търговище и Шумен, където през тази седмица присъствено учат всички възпитаници.

Облекчава се режимът в област Бургас. От понеделник насам всички възпитаници от 5 до 12 клас там учат отдалечено. От 14 февруари неприсъствено ще учат единствено 4 випуска -  7, 10, 11 и 12 клас

В останалите области през идната седмица учениците ще са на ротация  - в клас ще се върнат  випуските, които учиха дистанциионно от 7 до 11 февруари, а учениците от 5 до 12 клас,
в този момент са в учебно заведение, ще имат онлайн занятия.

Остава условието за тестване на  учениците  в първия присъствен ден от седмицата. От проучване за коронавирус са освободени притежателите на зелен документ.

Режимът на образование - присъствено или от разстояние, се дефинира със заповед на съответните Регионални здравни инспекции.  Дали частичното образование от разстояние в множеството области в страната ще продължи и след 20 февруари, ще се взема решение от РЗИ на локално ниво съгласно епидемиологичната обстановка и заетостта на интензивните болнични кревати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР