"В София броя на заболелите е най-голям. В непрекъсната координация

...
"В София броя на заболелите е най-голям. В непрекъсната координация
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова с важна информация за болниците и проверките

"В София броя на заболелите е максимален. В непрекъсната съгласуваност съм с министъра на опазването на здравето ", сподели Йорданка Фандъкова по време на изключителния брифинг през днешния ден.

"Към момента новозаразените 990, в лечебните заведения са 2026, а 238 са хората на интензивно лекуване. Това е и индикатора, който следим най-внимателно. Моята грижа е да не оставим хора, които се нуждаят, без лекуване. Това значи да понижаваме натиска в лечебните заведения. Затова и създадохме КОВИД кабинетите в общинските ДКЦ-та. Днес стартира такава работа и в 24-то и 25-то ДКЦ. Така в общо 11 общински поликлиники ще има опция хората да се преглеждат и да вършат своите проучвания.

Искам да благодаря и на огромна част от софиянците. Имаме дни, в които нямаме нито един формиран акт от осъществяваните инспекции – и по магазините, и в градският превоз, където ревизират общо 7 екипа. Хората носят маски и се стараят да съблюдават ограниченията за сигурност.

Предстои ни съвещание на щаба, на което ще разясняваме идните празници. Ще вземем решение и по какъв метод ще действаме с учениците от 6 до 12 клас, след което ще изложим предлагането си пред министъра на образованието ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР