В снежната сутрин на 1 февруари 2021 г. в Плейнс

...
В снежната сутрин на 1 февруари 2021 г. в Плейнс
Коментари Харесай

Джефри Спейд, награждаваният ветеран от флота, който уби съседите си заради риене на сняг

В снежната заран на 1 февруари 2021 година в Плейнс Тауншип, Пенсилвания, са открити три тела като съгласно управляващите става въпрос за убийство-самоубийство (когато даден човек убие един или повече хора преди да се самоубие). Инцидентът в заспалото градче се случва след развълнуван спор сред съседи – спор за изриване на сняг…

По това време Плейнс Тауншип е една от няколкото области на североизток, наранени от солидна зимна стихия, която води до голям брой анулирани полети и затваряне на учебни заведения. Снегът доближава над 70 сантиметра в някои райони и хлъзгавите, заледени пътища предизвикват голям брой произшествия с моторни транспортни средства.

Насред множеството злополуки е и тази, в която 47-годишният Джефри Спейд прострелва напълно съзнателно своите съседи, Джеймс Гой, на 50, и брачната половинка му, Лиза Гой, на 48, пред дома им в онази студена февруарска заран. А откакто убива двойката, Спейд се отдръпва в дома си – където обръща револвера против себе си.

Това е шокиращата история за убийство-самоубийството на Джефри Спейд – и бурните връзки с неговите съседи, които го предхождат.

 Schneewanne01

Роден на 16 юни 1973 година, Джефри Спейд израства в Уилкс-Баре, Пенсилвания, и прекарва огромна част от ранния си живот в региона. Той посещава университета Уилкс и по-късно университета Виланова, като получава бакалавърска степен по екологично инженерство и прави магистратура по водни запаси и екологично инженерство.

Той е почетен с медал деец откакто служи във военноморския флот на Съединени американски щати през 90-те години на предишния век като и по-късно – в Националната армия на армията на Съединени американски щати и като запаса на военноморските сили. Освен това работи повече от 20 години като инженер. Като цяло, той живее видимо елементарен живот до съдбоносната си среща със семейство Гой.

Но съгласно The ​​Citizens’ Voice Спайд и Гой в никакъв случай не са се разбирали като са известни няколко разногласието сред тях.

„ Очевидно е имало дълготрайна омраза сред съседите, част от която по някакъв метод визира чистенето на снега “, изяснява първият помощник-окръжен прокурор на окръг Люцерн Сам Сангуедолче. „ Те живеят един против различен и когато отстраняват снега пред къщите си, го хвърлят през улицата в парцела на другия. “

Но макар нестабилните връзки сред Спейд и Гой, кавгите им в никакъв случай не са докладвани на управляващите. И като цяло Спейд не е „ прочут на полицията “ – най-малко не и до последния му съдбовен спор със съседите.

Сутринта на 1 февруари 2021 година Джефри Спейд се скарва с Джеймс и Лиза Гой пред дома им в Плейнс Тауншип, Пенсилвания. Подобно на доста от предходните им кавги, тази е съсредоточена върху снега.

Според NBC News, сем. Гой изгребва снега от местата за паркиране пред дома им и по-късно го изхвърля през улицата върху парцела на Спейд. Скоро по-късно Спейд излиза и моли двойката да спре. Те обаче не го вършат, а вместо това диалогът се трансформира в развълнуван спор, в който Джефри и Джеймс и Лиза се заплашват вербално, хвърлят голям брой нецензурни думи между тях и се наскърбяват.

Спайд му дава отговор: „ Моля! Майната ти, долна сган. “ Тогава брачната половинка на Джеймс Лиза изкрещява: „ Ти си шибаният безсрамник. Не знаеш по какъв начин да приказваш с някого. “ Джеймс продължава: „ Точно така… Ти си страхливец! “

 Stag2wi

AR вид оръжия – леки полуавтоматични пушки, основани на дизайна на Colt AR-15.

Всичко това е снимано на видеозапис от камери за наблюдаване, дружно с бурната ескалация на разногласието. Във видеото Спейд в последна сметка се вижда да върви по алеята към съседите си с револвер в ръка.

Джеймс го предизвестява да „ смъкна револвера “, само че Спейд отхвърля да го послуша и вместо това стартира да стреля, като първо уцелва Джеймс, след което минава към Лиза. Въпреки че раненият Джеймс се пробва да избяга към дома си, крещейки на другите съседи да „ викат ченгетата “, Спейд скоро го прострелва още веднъж и финално.

Междувременно ранената Лиза крещи: „ Ти, глупако! “ Въпреки че Спейд е забелязан да се връща към дома си, той към момента не е завършил.

Вместо това, споделя началникът на полицията в Плейнс Тауншип Дейл Бинкър, Спейд влиза вътре единствено с цел да смени револвера си с „ пушка вид AR “, с цел да може да продължи да стреля по съседите си, като всъщност ги „ екзекутира “.

Едно от последните неща, които Спейд споделя на своите жертви, преди да ги убие, е следното: „ Трябва да държите шибаните си усти затворени. “

След като ги убива, отдръпва се в дома си още един път, с цел да се простреля с трето оръжие, още веднъж пушка.

 EW 206 full LED lightbar and ANPR camera's - Flickr - Highway Patrol Images

Полицията се отзовава на кървавата сцена малко преди 9:00 часа сутринта. До този миг локалните оповестяват, че са чули няколко изстрела малко по-рано и че Джефри Спейд е забелязан да се разхожда в дома си, преди да се чуе последният изстрел – от който той умира при самоубийство.

Властите бързо откриват телата на Гой на открито в снега. Малко по-късно откриват и тялото на Спейд в къщата му. Не след дълго полицията открива, че Спейд ги е умъртвил, преди да насочи една от пушките си против себе си, умирайки от самонанесена огнестрелна рана.

Зловещото убийство-самоубийство – и изпълненият с псувни спор, който го предшества – бързо провокира мощни реакции от доста хора.

Някои показват състрадание към семейство Гой, изключително откакто умрялата двойка оставя след себе си 15-годишен наследник с аутизъм, за който в този момент ще би трябвало да се грижат неговите баба и дядо. Една жена във Франция, която се разпознава като тяхна родственик, споделя, че двойката не „ заслужава такава трагична гибел, като добитък “.

Други обаче се застъпва в отбрана на умрелия Спайд, потвърждавайки, че той е търпял систематичен тормоз от съседите си прекомерно дълго и че е достигнал точката си на изкривяване. Междувременно трети са просто шокирани, че спор за нещо като риене на сняг може да приключи толкоз брутално.

Но едно нещо е несъмнено: и Спайд, и Гой оставят след себе си доста близки, които обезверено желаят тази заран да беше приключила по друг метод.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР