В случай че физически или юридически лица са превели парични

...
В случай че физически или юридически лица са превели парични
Коментари Харесай

КФН с предупреждение към инвеститорите заради фалшиви инвестиционни посредници

В случай че физически или юридически лица са превели парични средства за търговия с финансови принадлежности, могат да си получат парите назад

Комисията за финансов контрол (КФН, Комисията) предизвести, че сдружения с название " АЛТЕРНАТИВА ФАЙНАНШЪЛ " ЕООД, " АЛТЕРНАТИВА ЕКУИТИС " ЕООД както и с всякакво друго название, което съдържа думата " опция ", не разполагат и в никакъв случай не са разполагали с лиценз да правят активност като капиталови медиатори. Тези сдружения нямат право да получават от лица парични суми за вложението им във финансови принадлежности.

В случай че физически или юридически лица са превели парични средства за търговия с финансови принадлежности на " АЛТЕРНАТИВА ФАЙНАНШЪЛ " ЕООД, " АЛТЕРНАТИВА ЕКУИТИС " ЕООД, както и на всяко друго сдружение, чието название съдържа думата " опция ”, те имат право да получат назад активите си.

На лично съображение, в случай че някой вкара в подвеждане обещано лице за да набави за себе си или за другиго имотна полза и с това аргументи нему или другиму имотна щета, той реализира закононарушението " машинация " по Наказателния кодекс на Република България и предстои на наказване. Лицата, които са въведени в подвеждане, че " АЛТЕРНАТИВА ФАЙНАНШЪЛ " ЕООД, " АЛТЕРНАТИВА ЕКУИТИС " ЕООД, както и всяко друго сдружение, чието название съдържа думата " опция ", имат право да дават капиталови услуги, разполагат с още една опция за отбрана на нарушените си права, а точно да подадат сигнал до органите на Прокуратурата против съответните физически лица, които са ги заблудили.

На електронната страница на сдружение с название ALTERNATIVA FINANCE е посочено, че същото дава капиталови услуги, като посоченият на интернет страницата " трейдър " (брокер) не попада в регистъра на КФН на лицата, които по контракт директно правят капиталови съвещания или покупко-продажби с финансови принадлежности. В умозаключение, КФН обръща внимание на евентуалните вложители, че постоянно преди да преведат парични средства за търговия с финансови принадлежности би трябвало да ревизират на интернет страницата на КФН дали съответното лице, по чиято сметка имат намерение да извършат превода, има право да дава капиталови услуги. Като индикация за това, че евентуалният вложител е обект на машинация е събитието, че наименованието на сдружението, посочено в контракта като капиталов медиатор, което в някои случаи може и да е идентично с лицензирано такова, се разграничава от наименованието на сдружението, по чиято сметка следва да се преведат паричните средства.

КФН предлага на евентуалните вложители преди превеждането на парични суми за търговия с финансови принадлежности да изискат информация от банката кой е титуляр на съответната банкова сметка, след което да създадат информация дали лице с такова название разполага с лиценз за даване на капиталови услуги.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР