В Словакия е започнала кампания за краудфъндинг в полза на

...
В Словакия е започнала кампания за краудфъндинг в полза на
Коментари Харесай

Словаци събират пари за снаряди за Украйна

В Словакия е почнала акция за краудфъндинг в интерес на Украйна. Жители на страната са почнали да събират пари за финансирането на самодейността на прилежаща Чехия за доставката на 800 000 артилерийски снаряда за Украйна.

Това стана ясно след днешната среща в Брюксел на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг с министър председателите Петр Фиала на Чехия, Марк Рюте на Нидерландия и Мете Фредериксен на Дания.

Словаци прибегнали до краудфъндинг след идването на власт на другарски настроеното към Русия държавно управление на Роберт Фицо. То не желае да взе участие в чешката самодейност.

Краудфъндингът е метод за набиране на финансови средства, като доста хора биват подканвани да обезпечат дребни суми. Дарителите са частни лица.

„ Много е прелестно да чуеш такова нещо “, разяснява Петр Фиала в отговор на журналистически въпрос.

Той обаче посочи, че самодейността на страната му е държавна. Но добави, че има доста способи за набиране на средства за нея. Прага ще ревизира всички вероятни разновидности.

Фиала счита, че през юни може да стартира доставката на половин милион снаряда, които ще бъдат обезпечени по чешката самодейност.

Столтенберг и тримата министър председатели разискаха увеличението на помощта за Украйна, най-много на средствата за противовъздушна защита (ПВО), сподели генералният секретар на НАТО. В Европа има по-малко от 100 системи за Противовъздушна отбрана, само че общо алиансът разполага с по-голям от този брой, главно в Съединени американски щати.

Според Марк Рюте е належащо съдружниците да създават повече средства за Противовъздушна отбрана.

Рюте, Фиала и Фредериксен са в Брюксел за присъединяване в започващия през днешния ден двудневен специфичен Европейски съвет – среща на върха на Европейски Съюз.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР