В сливенското село Бозаджии днес, на Архангеловден, официално отвори врати

...
В сливенското село Бозаджии днес, на Архангеловден, официално отвори врати
Коментари Харесай

Нов параклис отвори врати в сливенско село 

В сливенското село Бозаджии през днешния ден, на Архангеловден, публично отвори порти новопостроеният параклис. Светата обител носи името „ Св. св. апостоли Петър и Павел “ и е дълго чакана за локалните поданици.

Сред присъстващите на днешното разкриване бе зам. кметът по икономическото развиване инж. Стоян Марков, който приветства кметския наместник на селото Яна Петрова и всички посетители на събитието.

„ От името на кмета Стефан Радев и персонално от мое име ви приветствам за напъните и задружието, които са ви обединили към построяването на параклиса и през днешния ден той към този момент е реалност! В сложното и забързано време, в което живеем, всеки от нас се обръща към вярата и търси разтуха в нея. Нека всеки, който посети новата света обител, да откри нравствен покой, сили и вяра в утрешния ден “, съобщи инж. Марков.

Благодарност към всички донори и запалянковци, взели участие със средства, труд и материали за построяването на божия дом насочи кметският наместник на Бозаджии Яна Петрова.

„ Изказвам големи благодарности на хората, с чиято помощ изградихме това прелестно и свещено място. Благодаря ви! “, сподели тя.

Официалното разкриване бе придружено със света литургия и празничен водосвет от отец Методий в съслужение със свещениците от Сливенска митрополия Иван, Стилиян и Панайот. Програмата продължи с осъществявания на Ансамбъла за национални песни и танци-Сливен.

Сред гостите на събитието бяха още общински съветници, кметове на обитаеми места, кметски наместници, поданици на селото и някогашният български играч по битка Станка Златева - притежател на два сребърни олимпийски медала, петкратен международен и шесткратен европейски първенец.

Строителството на параклиса стартира на възложен от Община Сливен терен през 2014 година Той е построен най-вече със средства на донори. Изографисването му е дело на художника-реставратор Лука Делийски.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР