В Сливен готвят много специално музикално събитие на Велика сряда

...
В Сливен готвят много специално музикално събитие на Велика сряда
Коментари Харесай

Сливенският симфоничен оркестър със специален великденски концерт

В Сливен готвят доста особено музикално събитие на Велика сряда - по покана на директорката на Сливенския симфоничен оркестър Кремена Оксенкруг в града гостува шефът на Италианския институт „ Антонио Вивалди “ - Франческо Фанна. Той ще дирижира първото осъществяване в Сливен, а най-вероятно и в България, на Dixit Dominus (Господ каза) RV595 от Вивалди. 

 Диригентът Франческо Фанна Творбата е една от трите на този създател, писани по Псалм 110. Събран е забавен изпълнителски екип, в който вземат участие италианската певица Кандида Гуида - контраалт, както и вокалният ансамбъл Gli Accordati с началник Драгомир Йосифов. За събитието са обезпечени и някои характерни принадлежности, присъщи за оркестровия нюанс през бароковата ера - като клавичембало и пиколо тромпет.
В програмата на концерта в зала " Сливен " от 18.30 ч. е включено и друго произведение на Вивалди, директно обвързвано с наближаващия християнски празник Възкресение Христово - Stabat Mater (Страдащата майка).
Повече за концепцията описа в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " директорката на Симфоничния оркестър в Сливен Кремена Оксенкруг. Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР