В следващия парламент вероятно няма да има такова голямо евроатлантическо

...
В следващия парламент вероятно няма да има такова голямо евроатлантическо
Коментари Харесай

Делян Добрев не очаква да има голямо евро-атлантическо мнозинство в следващото НС

В идващия парламент евентуално няма да има такова огромно евроатлантическо болшинство. Това съобщи пред БНР Делян Добрев от ГЕРБ.

Той предвижда нарастване на поддръжката за " Възраждане " и за Българска социалистическа партия. Те играят в синхрон против еврото. Това пази съветския интерес, уточни Добрев. По думите му скъсването с съветските зависимости не е повода този парламент да има къс живот. Той обаче се съмнява в евроатлантическата ориентировка на Продължаваме промяната.

България е най-зависима от Русия във връзка с две неща - енергетика и защита . Когато този парламент стартира да прави верни стъпки в тези области и взе верните решения, те не бяха подкрепени от Политическа партия. Тази партия не преследва същински евроатлантически дела, а просто са се маскира като такива, разясни представителят на ГЕРБ.

По отношение на приемането на еврото, той съобщи, че Политическа партия работят с Българска социалистическа партия и " Възраждане " в посока да забавят тази значима стъпка . Българският лев, какъвто го познаваме, го няма още от 1997 година. Български знаци ще има и на европейската валута, добави Добрев.
 Борисов знае, че Съединени американски щати работят и по наказания за Киро и Асен
Борисов знае, че Съединени американски щати работят и по наказания за Киро и Асен

Вярвам, че Горанов не е отговорен. Надявам се да потвърди, че е почтен

По думите му има три закона, нужни за еврозоната, които не са признати, Законът против пране на пари беше неодобрен от Политическа партия. Демократична България пък не приказват за него. Може би заплашва някакви ползи, свързани с Политическа партия, акцентира той.

Добрев направи коментар и за, в който попаднаха петима българи, измежду които и някогашният финансов министър Владислав Горанов. Когато Горанов беше финансов министър, ние влязохме в чакалнята на еврозоната и в банковия съюз. Ако не беше Политическа партия, при започване на тази година, дружно с Хърватия, щяхме да станем член на еврозоната. Демократична България и Политическа партия се държат неточно сега и извличат политически дивиденти от тази обстановка. Владислав Горанов напусна всички партийни постове още през лятото на 2020 година, посочи Добрев.

Добрев посочи, че точно ГЕРБ са вносители на значими решения за енергетиката. Това е решението за диверсификация на нуклеарното гориво. Задължихме Министерски съвет да спре да купува нуклеарно гориво от руснаците. За 5-ти блок се взе решение да се купува американско гориво. За 6-ти блок ще купуваме френско гориво. Това са значимите решения в енергетиката и те бяха взети. Друго значимо решение е построяването на 7-ми и 8-ми блок. След началото на войната е невероятно там да има съветско съоръжение. Това беше гласувано, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР