В следобедните часове в по-голямата част от страната ще преобладава

...
В следобедните часове в по-голямата част от страната ще преобладава
Коментари Харесай

Слънчево до края на деня, с температури до 17°

В следобедните часове в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време с оптимални температури от 12 до 17 градуса. В регионите с по-трайни мъгли, на повече места по крайбрежията на Дунав, не повече от 10°.

През нощта ще е съвсем безшумно и още веднъж на доста места в равнината част от страната ще се образуват мъгли или ниска слоеста облачност. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 1 и 6 градуса, в София към 3°, а оптималните сред 13° и 18°. След обяд ще стартира нарастване на облачността. Най-рано в западните региони, където тук-там и ще превали. Ще духа слаб, в Източна България сдържан вятър от запад-югозапад.

И по Черноморието денят ще стартира с понижена видимост, която бързо ще се усъвършенства. Облачността ще е променлива. Ще духа слаб, след обяд до сдържан югозападен вятър.

Увеличение на облачността от запад се чака и в планините . След обяд в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, над към 2200 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан западен вятър, а оптималните температури едва ще се намалят.

Времето в Европа . С превалявания, тук-там обилни, ще бъде в западната половина от континента, както и на Апенините. Ще завали и в западните региони от Балканите , тук-там интензивно.

Почти повсеместни превалявания се чакат и у нас в четвъртък , по-значителни в Южна България и планините. В петък ще превалява единствено на обособени места, само че през почивните дни превалявания ще има още веднъж в доста региони от страната, по-интензивни в неделя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР