В следобедните часове днес на много места в Западна и

...
В следобедните часове днес на много места в Западна и
Коментари Харесай

Облачно и дъждовно време в последния ден от седмицата

В следобедните часове през днешния ден на доста места в Западна и Централна България ще има интензивни превалявания, в някои региони със обилни количества, съпроводени от гръмотевични стихии.

На места в Източна България ще има утринни мъгли, само че денем там ще има повече слънчеви часове и ще е съвсем без превалявания. До вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще е до сдържан и с него ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са в необятни граници: от 23° в северозападните, до 33° тук-там в югоизточните региони.

На морския бряг в утринните часове в обособени региони ще има мъгли, само че след обяд ще се задържи най-вече слънчево. Ще духа слаб северен вятър, който през нощта против понеделник ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще бъдат сред 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините сутринта ще има повече слънчеви часове, а към и след обяд облачността ще се усилва, тук-там ще превали и прегърми, като по-интензивни ще са преваляванията в Стара планина. Преди обяд вятърът ще е слаб от югозапад, по-късно ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 21°, на 2000 метра - към 14°.

През нощта против понеделник и в понеделник хладният въздух ще обхване цялата страна. По-съществени превалявания ще има през нощта в обособени региони в източната половина от страната.

Във вторник облачността постоянно ще понижава до слънчево време, а дневните температури едва ще се покачат. Ново захлаждане ще стартира в сряда , а през нощта против четвъртък и в четвъртък ще бъде прохладно, с превалявания и гръмотевици още веднъж на доста места в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР