В скромна спортна зала в центъра на Киев боксьорката Анна

...
В скромна спортна зала в центъра на Киев боксьорката Анна
Коментари Харесай

В името на една мечта: Боксьорка от Киев тренира за олимпийските игри в Париж

В скромна спортна зала в центъра на Киев боксьорката Анна Лисенко посвещава дълги часове на подготовката си за Олимпийските игри в Париж следващата година, макар тревожните звуци от детонациите на открито. Лисенко към този момент има олимпийски опит, като съвсем завоюва орден на игрите в Токио през 2021 година, само че този път подготвителната ѝ стратегия е нарушена от войната в Украйна. В добре осветения физкултурен салон 31-годишната жена постоянно чува гърмежи, защото столицата остава цел за съветската войска.
Когато войната стартира, бяхме на шампионат в България. Точно когато войната стартира и останахме там. След това ни одобри олимпийската база в Германия и отседнахме там за известно време. Това беше огромен стрес за всички. В такива условия ние въпреки всичко продължаваме да упражняваме, да работим и да вървим към задачата си.
Анна Лисенко - боксьорка

Лисенко е дала съвсем 10 години от живота си на този спорт, достигайки до четвъртфиналите в Токио, само че уви пропускайки олимпийския орден, откакто губи от бъдещия златен медалист. Знаейки, че идните игри в Париж може да се окажат последни за нея, тя настойчиво тренира шест дни в седмицата с вярата да стане по-добра и по-бърза. Шансовете ѝ да се състезава в Париж обаче остават неразбираеми.
Да представиш страната си пред целия свят е доста мощна мотивация, доста огромна чест. Ако това се получи и химна на Украйна се извърши в моя чест ще бъда извънредно щастлива.
Анна Лисенко - боксьорка

През последните седмици украински спортисти пропуснаха международни и европейски шампионати по джудо, фехтовка и таекуондо, на които руснаци и беларуси бяха позволени да се състезават, откакто бяха утвърдени като спортисти без страна. Засега Лисенко продължава да тренира, даже в интервалите, когато Киев е нападнат съвсем всяка нощ от съветските сили.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР