В скоро време Светият синод на Московската патриаршия ще назначи

...
В скоро време Светият синод на Московската патриаршия ще назначи
Коментари Харесай

Руският патриарх: В скоро време ще има нов настоятел на Руската църква в София

В скоро време Светият синод на Московската патриаршия ще назначи нов настоятел на съветската черква в София на мястото на експулсирания от страната ни архимандрит Васиян. Това излиза наяве от отговора на писмото, което българският патриарх и Софийки митрополит Неофит изпрати до патриарха на Москва и цяла Русия Кирил, предава БНР. 

В отговора си патриарх Кирил дефинира дейностите на българските управляващи, които депортираха митрополит Васиян и още двама чиновници на Подворието на Руската православна черква в София като вражески и неправдив акт. И добавя, че цялата отговорност за прекратяването на активността на Подворието лежи на хората, взели решението за депортацията. 

В същото време главата на Руската православна черква показва съчувствието си към жителите на София, които не могат да посещават Руската черква и да се молят на гроба на Свети Серафим, който е заровен там. В писмото се отправя молба да се окаже подпомагане на новия предстоятел на Подворието при идването му в София. 

В умозаключение патриарх Кирил показва убеденост, че “политическите сили, зад които стои врагът на човешкия жанр, няма да съумеят на разрушат вековните връзки на обич и приятелство во Христа, които лежат в основата на съдействието сред Руската и Българската православна черква ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР