В ситуация на нестихващо военно напрежение, енергийна криза и галопираща

...
В ситуация на нестихващо военно напрежение, енергийна криза и галопираща
Коментари Харесай

Димитър Недков: Циркът започва от утре, в политиците настъпва амнезия

В обстановка на нестихващо военно напрежение, енергийна рецесия и галопираща инфлация над 6 милиона имат право да упражнят гласа си през днешния ден.

" Днес би трябвало да е празник. В едно хармонично, проспериращо общество, вървящо по прогресивен ред - демократичните избори са като църквата за това общество. Би следвало да има положително въодушевление, тогава изборите са не някой срещу някого, а при започване на политическата акция се споделя: " Дотук доста добре се справихме ". Един умен даскал споделяше: " На Рождество Христово и избори обличай бяла риза, тъй като тя е причестяване ".

Това разяснява писателят Димитър Недков в ефира на специфичното изборно студио на Bulgaria ON AIR " Големият залог ".

Според него политиците от ден на ден провокират асоциация с " белите яки ".

" По време на цялата предизборна акция си задавахме въпроса дали ще се сформира държавно управление, само че за мен това не е генералният въпрос. Той ще е дали ще има работещ и целеустремен парламент от 240 целокупни народни представители, които да подсигуряват продължаването на Републиката. Нямам нищо срещу служебното държавно управление, стига това да не е хронично. Едва ли основателите на Конституцията са си мислили, че през всеки 3 месеца ще би трябвало да се върви на избори ", добави Недков.

По думите му ние заживяваме в два паралелни политически свята.

" Политиците стават заложници не на хрумвания, не на конфликт, а на информационни тактики. И вторият успореден свят, в който живее целият свят, е надълбоко задкулисие, в което протича невидимият за останалия свят политически развой. Когато споделяме Европейски Съюз - това значи цялост, регламентирана от жителите ", акцентира писателят.

Попитан дали може да забележим парламент с дълъг небосвод и дали политиците ще си загърбят егото, той отговори: " За страдание, надали, тъй като както се обрисуват предварителните прогнози - ландшафтът не се трансформира доста. Нищо ново не чухме. Виждаме и до каква настъпателност стигат. За първи път имаме случай на водач на партия с толкоз нападателно държание. "

Димитър Недков счита, че в политиците настава амнезия след изборната нощ: " Истинският цирк стартира от на следващия ден. Не съм оптимист. "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР