В Швеция признаха, че имат проблем със стратегията срещу Covid-19.Вицепремиерът

...
В Швеция признаха, че имат проблем със стратегията срещу Covid-19.Вицепремиерът
Коментари Харесай

В Швеция признаха, че имат проблем със стратегията срещу Covid-19

В Швеция признаха, че имат проблем със тактиката против Covid-19.

Вицепремиерът на Швеция Изабела Льовин даде изявление за Би Би Си, на което беше запитана дали по-либералният метод - питейните заведения, заведенията за хранене и границите са отворени, както и учебните заведения с възпитаници до 16-годишна възраст - е довел до по-голяма смъртност в страната.

В скандинавската страна смъртността от Covid-19 е близо 200 души на 1 милион спрямо 31 във Финландия и 36 в Норвегия.

Льовин призна, че Швеция има " огромен проблем " със тактиката си за отбрана на възрастните и че това е " нещо, от което се учим ".
" Ние в действителност имаме огромен проблем с нашата съществена тактика, която е да защитим възрастните и най-уязвимите. Имахме заразяване с Covid-19 в домовете за възрастни хора и това е нещо, от което се учим. Това е най-вече в региона на Стокхолм. Но виждаме, че постоянно сме готови да предприемем нови ограничения, само че ние ограничихме събиранията на хора най-много до 50 души. Също има възбрана за посещаване на възрастните в старческите домове. Но е комбинация от правно обвързващи ограничения и доста мощни рекомендации ", изясни политикът.

Льовин добави, че има опасения, че налагането на прецизни ограничавания може да донесе нежелателен резултат като отмалялост от блокадата и принуждаване на хората да нарушават ограниченията, които " ние би трябвало да наложим за доста дълго време, до момента в който имаме ваксина или до момента в който разберем по кое време ще завърши тази пандемия ".

По думите й " значимо " е и е " безусловно фундаментално " държавните управления да са " транспарантни колкото се може повече " с жителите си и да се " отнасят към хората като възрастни ", а точно да поемат отговорност, самостоятелна отговорност, а също да слушат рекомендациите на специалистите.

Запитана дали Швеция ползва тактика за придобиване на " стаден имунитет ", вицепремиерът отговори, че това не е задачата.

" Стратегията не е такава...Стратегията е да се опитаме да ограничим разпространяването на вируса и да ограничим смъртността и заразяването на популацията. Експертите ни споделиха, че те даже не знаят на 100% по кое време човек придобива имунитет ", акцентира министърът.

В Швеция инфектираните с ковид са над 18 000, а умрелите са над 2100.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,7 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 190 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,9 млн. случая и над 203 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 824 000.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР