В Швеция може да има война и всички шведи трябва

...
В Швеция може да има война и всички шведи трябва
Коментари Харесай

Швеция призова гражданите си да се готвят за война: Русия е сериозна заплаха

" В Швеция може да има война и всички шведи би трябвало да работят, с цел да укрепят устойчивостта на страната. " Това обявиха главнокомандващият шведските въоръжени сили Микаел Бюден и министърът на гражданската защита Карл-Оскар Болин, съобщи шведската tv4, представена от " Фокус ".

" Ситуацията не е мрачна, само че е доста сериозна. Всички жители би трябвало да се приготвят за война в Швеция. На самостоятелно равнище би трябвало да се подготвите душевен ", декларира главнокомандващият шведските въоръжени сили Микаел Бюден.

" В Швеция може да има война и всички шведи би трябвало да работят, с цел да укрепят устойчивостта на страната ", декларира от своя страна министърът на гражданската защита Карл-Оскар Болин на националната конференция на Министерството на защитата на Швеция.

Министърът на гражданската защита счита, че обстановката е незабавна, и показва угриженост, че " модернизирането на гражданската защита не върви задоволително бързо ".

" Трябва да осъзнаем какъв брой сериозна е тази обстановка. Погледнете новините от Украйна и си задайте елементарни въпроси: в случай че това се случи тук, ще бъда ли добре? Какво да върша? Колкото са повече хората, които мислят, отразяват и се приготвят, тогава нашето общество е по-силно ", акцентира той.

По-рано министърът на външните работи на Швеция Тобиас Билстрьом съобщи, че " Русия ще остане сериозна опасност за сигурността на Швеция и Европа в обозримо бъдеще "

" Трябва да се подготвим за дълготрайна борба, която ще продължи, до момента в който Русия нарушава Устава на Организация на обединените нации и европейския ред за сигурност ", съобщи той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР