В Шуменско 68% от хората на възраст между 16 и

...
В Шуменско 68% от хората на възраст между 16 и
Коментари Харесай

Шуменци трети по ползване на интернет

В Шуменско 68% от хората на възраст сред 16 и 74 година употребяват интернет всеки ден или най-малко един път седмично /при 61,9% приблизително за страната б.а./. Това отрежда трето място на района измежду 28-те области в страната. Първа е област София – 75%, а най-отзад е област Търговище – 42,8%. Иначе жителите на Шуменско са първи в страната по достъп до интернет в домовете си/77,9%/.

В Шуменско дамите са по-активни и по-често се възползват от удобствата на световната мрежа, сочи още статистиката, която се базира на анкетно изследване. Значителни са разликите и при постоянно употребяващите интернет по обучение. Регистрирана е правопропорционална взаимозависимост сред просветителното ниво и честотата на прилагане на световната мрежа.

Над 88% от лицата с висше обучение са регулярни консуматори и едвам 42,2% от хората с главно или по-ниско обучение се възползват от опциите, които интернет дава.
През актуалната година 9,2% от хората в област Шумен /20,7% приблизително за страната/ са употребявали интернет за взаимоотношение с държавната администрация. По този индикатор първа е област Монтана – 36,7%.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР