В сградата на Второ РУ Плевенна12 септември, от 14:00 часа

...
В сградата на Второ РУ Плевенна12 септември, от 14:00 часа
Коментари Харесай

Полицаи и рокери в Плевен в обща кампания за безопасност на пътя

В постройката на Второ районно управление (на МВР) Плевенна12 септември, от 14:00 часа се организира среща сред служители на реда и представители на Плевенското мото общество. Инициатори са началникът на Второ районно управление (на МВР) гл. контрольор Стоян Стоянов, началникът на бранш „ Охранителна полиция “ при Второ районно управление (на МВР) гл. контрольор Мирослав Маринов иБожана Костова представителка на Плевенско мото общество.

Братята напразно в Плевен подават ръка на полицията за ограничение на войната по пътищата. Общата цел е понижаване на злополуките.

Регионалната самодейността е в границите на обичайна акция на полицията „ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “. Есенните месеци, изключително интервалът септември – октомври, е рисков за пътни злополуки с присъединяване на деца. Те са дейни участници в придвижването - употребяват градски превоз, пресичат улици и кръстовища.

Най-често при пътни катастрофи като мотоциклетисти или велосипедисти децата губят ръководство, прекатурват се и падат, удряйки се в други транспортни средства, дървета, стълбове, огради или други трудности.

На територията на област Плевен за интервала от 1 юни до 31 август т.г при пътни произшествия са потърпевши 16 деца на възраст до 17 години.

Основните аргументи за злополуките са неправилна преценка на скоростта - превишена или несъобразена скорост, неправилни маневри – изпреварване, нахлуване н лентата за насрещно придвижване и лишаване на преимущество, приложимост на алкохол и опиати, неумелост на младите водачи или недееспособност.
Неправителственият бранш в Плевен причислява своите благоприятни условия към слагането на казуса с сигурността по пътищата под надзор, към ограничение на вредите под границите на поносимостта и благоразумието.

Плевенското мото общество е финансирало изработването на 600 флаери, които ще бъдат раздадени от чиновниците на реда измежду възпитаници от 11 и 12 класове и млади водачи в регионалния град на 15 септември.

„ Не бъдете част от статистиката! Това не е игра. Шофирайте отговорно! Бъдещето е във вашите ръце! и „ Внимание: Статистика: 80 % от случаите на пътя са по виновност на младите водачи “ са посланията върху тях.

С общата си акция чиновниците от Министерство на вътрешните работи – Плевен и рокерите дават алегорично заричане дружно да пазят живота!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР