В сезонът на хубавото време, почивките и морския полъх, когато

...
В сезонът на хубавото време, почивките и морския полъх, когато
Коментари Харесай

Отглеждайте ядливи цветя, както отглеждате подправки! Ето защо

В сезонът на хубавото време, почивките и морския лъх, когато всичко е толкоз красиво и цветно, за какво да не създадем по този метод и храната на нашата софра? И в случай че още не се досещате, става дума за цветята, които се ядат и могат да разнообразят нашето всекидневие със свежите си цветове и мощните си усети.

На първо място е царицата на цветята розата. Ако имаме опция да си създадем или купим сладко от рози и да подправим с него летните си десерти, уханието на това прелестно цвете ще направи лятото ни незабравимо. А листенцата на всяка роза могат да украсят и овкусят летния коктейл който си вършим - алкохолен и безалкохолен.

Неотстъпващи по хубост и усет са и теменужките. Красотата, сладостта и деликатността на усета им са мечтана компания на всяка лятна софра. Ето още един мотив за положителните домакини да си покажат красивите цветя освен по балконите.

Ако трапезата ви има потребност от естетична визия и кондензиран усет на хубост, то нужни са ви шепа цветове от лавандула. Те са доста сладки, мощно ароматни и с тяхна помощ можем да отключим вкус към нашата лятна софра.

А за каква по-свежа салата се сещате, в случай че не за салата от глухарче? През лятото листата на глухарчето са зелени и свежи и са страхотни като сурогат на марулята в салати и гарнитури.

Хрумвало ли ви е в миналото, че можете да панирате с брашно и яйце цветовете на тиквата. За минути получавате едно екзотично предложение на трапезата си допълнително.

Да, лятото е време за смели комбинации. Ако знаем кои цветя ще разнообразят трапезата ни, за какво да не си ги отглеждаме целеустремено, както вършим с подправките? По този метод удоволствието от хубостта им няма да е сезонно, а целогодишно.

Този дребен кулинарен опит може да окаже позитивно въздействие и върху здравето, и самочувствието ни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР