В сезона на вирусите и разболяванията, често срещано е и

...
В сезона на вирусите и разболяванията, често срещано е и
Коментари Харесай

Как се правят правилно инхалации – полезни съвети от лекар

В сезона на вирусите и разболяванията, постоянно срещано е и възрастни, и деца, да имат неприятната хрема – съпътстващ признак както на лека простуда, по този начин и на по-сериозен вирус.

Разбира се, главно предписание е, да не подхващаме самолечение, а да се консултираме със фамилен доктор – нашия персонален доктор или педиатър, в случай че става дума за нашето дете.

Като допълнение към предписанията на здравното лице, можем умерено да вършим и инхалации с физиологичен разтвор, които ще оказват помощ за проходимостта на горните дихателни пътища, с помощта на това, че ще спомогнат за втечняване на събралия се секрет.

Как в действителност работи?

Физиологичният разтвор можем да използваме под формата на инхалации с апарат, който прави течността на пара. Това има много добър резултат, тъй като, вдишвайки тази пара, тя минава през горните дихателни пътища, междинните стига и до долните. Ако в носа и носоглътката има секрет – там ще лекува, а долните дихателни пътища ще овлажнява, с цел да не слезе инфекцията надолу.

Съвети дава в общопрактикуващият доктор доктор Качешмаров, който споделя информация освен от дългогодишната си процедура като експерт, само че и като татко с опит.

Инхалация – по какъв начин?

Има две съществени правила:

1. Детето би трябвало да е умерено
Първите пъти, в които вършиме инхалация на детето, то евентуално ще подходи с съмнение към процеса и може да се разплаче. В тези случаи детето не съумява да вдиша количеството мъгла, належащо за съдействие на оздравителния развой. Разкажете на мъничето какво следва. Можете да употребявате обичана кукла или играчка, на която първо да поставите маската.

2. Маската би трябвало да бъде прилепнала
Ако маската на инхалатора не е компактно прилепена до лицето на детето, това понижава количеството мъгла, което детето вдишва. А от кое място се вдишва вярно? Принципно от носа. Но в случай че той е запушен или на детето му е мъчно да управлява дишането си – някаква инхалация е по-добре от никаква.

И още: Разбира се, родителите също постоянно ставаме хремави - поради децата, офиса и други условия. Съвети за нас и мъниците по какъв начин да бъдем здрави, вижте и чуйте в епизода.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР