В сезона на настинките и грипа мнозина са притеснени от

...
В сезона на настинките и грипа мнозина са притеснени от
Коментари Харесай

Каква е нормалната телесна температура?

В сезона на настинките и грипа мнозина са обезпокоени от покачването на температурата на тяло. Телесната температура е нестабилна големина, която може несъществено да се усилва или намалява през денонощието освен поради заболяване. Ето коментара на лекарите за това коя температура може да се смята за норма и кои нейни съмнения не са рискови за .
Стандартно
Общоизвестно е, че естествената телесна температура е 36,6 градуса по Целзий. Но актуалната медицина потвърди, че всеки има своята норма и температурата може да варира в интервала 35,9 до 37,2°C.
Личният индикатор се образува към 14-годишна възраст при девойките и към 20-година при момчетата. Стойностите са повлияни от доста фактори. Температурата завиди от пола, расовата принадлежност и възрастта. 

Като цяло мъжете са с половин градус " по-студени ". Освен това денем при всеки, даже изцяло здрав човек, температурата се колебае.
Незначителните промени в едната или другата посока не се считат за патология, изяснява доктор Олга Волкова. 
По думите й би трябвало да се регистрира, че денем температурата на здравия човек се колебае в границите на един градус. Тези съмнения са обусловени от климатичните условия, положението на индивида. Хората от разнообразни възрастни имат друга горна граница. 
Какво да вършим при температура без признаци за заболяване?
Тревожен симптом са забележителните отклонения от нормата. При едни по време на боледуване температурата доста се покачва, а при други се намалява. Температурата може да падне поради изтощеност, при изостряне на , заболявания на надбъбречните жлези или намаление на интензивността на щитовидната жлеза.
Понижената температурата  не е по-малко рискова, в сравнение с нарасналата, защото организмът става по-уязвим, добавя още доктор Волкова за sgpress.ru. Макар, по думите й, да има изключения, когато нормата за даден човек да е под 35 градуса.

Според доктор Волкова дейности за понижаването на температурата би трябвало да се подхващат след превишаването на 38,5 градуса. Под тази стойност не би трябвало да се одобряват средства за понижаването й, защото през това време организмът интензивно и сполучливо се бори с инфекцията. Но при всички случаи на съществено повишение би трябвало да се потърси доктор, с цел да се разбере повода и да се в профил казусът.
Кои са признатите правила за стойностите на телесната температура
За новородени — 36,8°C;
При 6-месечни бебета — 37,5;
 Какво оказва помощ за събаряне на температура при деца Какво оказва помощ за събаряне на температура при деца
Най-притеснителното нещо за един родител, е когато детето му боледува. Отпадналост, висока температура, общо неразположение, кара всяка...
При 1-годишни деца — 37,5;
При 3-годишни деца — 37,5;
При 6-годишни деца — 37,0;
При хора в репродуктивна възрасти — 36,8;
При възрастни хора — 36,3°C.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР