В сезона на черешите сме - вълшебен плод, който върши

...
В сезона на черешите сме - вълшебен плод, който върши
Коментари Харесай

Вълшебните череши. Пречистват организма, топят 5 кг за седмица

В сезона на черешите сме - магически плод, който прави чудеса с тялото ни. Прочиства го и топи непотребните килограми, стига добре да познаваме действието му и да го консумираме вярно.

Черешите са много сладки, само че също така са богати на куп хранителни субстанции. В доста сортове има провитамин А, витамини от група В, витамин С и Р, магнезий, калций, калий, натрий, желязо. Те усъвършенстват процеса на обмяната на веществата, предизвикват апетита, грижат се за мозъка и укрепват тялото.
-->
В алените плодчета се съдържат биоактивните субстанции кумарини и оксикумарини. Те имат значима роля за прочистването на кръвта, тъй като обезпечават съсирването ѝ. Тъй като съдържат огромно количество желязо, черешите се предлагат при анемия.

Един от минусите на черешите е, че в тях има доста въглехидрати. От друга страна, те са богати на фруктоза, която се разгражда от кръвта по-бавно и по тази причина са подобаващи за консумация от хора със захарен диабет.

 купа с

Pixabay

Освен прясно изцеденият сок от череши, който е доста потребен за възстановяване на храносмилането, всеки може да пречисти организма си на старта на лятото, като мине на черешова диета. Важното е да не се прекалява с количеството плод (до 300 г на порция), изядено на веднъж и тялото да се движи повече, с цел да има тя резултат. Задължително е черешите да се сдъвкват добре, с цел да не нервират стомаха.

Тя съставлява хранителен режим, включващ череши, който се извършва за 7 дни. Всеки ден би трябвало да се яде по 1 кг и половина от плода, само че на дребни порцийки. Ако имате задоволителна физическа интензивност и спазвате диетата прецизно, може да свалите от 5 до 7 кг за седмица.

 череши Pixabay

Pixabay

Черешовата диета не е целесъобразна за хора, които имат проблем с пропускливостта на червата. След като минат 7 дни, тя би трябвало да завърши и да стартира последователно зареждане. То би трябвало да бъде също за седмица (времето, през което сте се ограничавали).

Примерно меню:

Може да минете на черешовата диета за три дни, като през това време ще свалите най-малко 3-4 кг, само че в случай че приемате единствено несъмнено количество. Ако желаете да изкарате седмица, ги повтаряте за още 3, като на последния според от резултатите, може да ядете единствено 1,5 кг череши за деня или да изберете храната от един от примерните дни.

 череши, сърце

Pixabay

Закуска

Филийка изгорял пълнозърнест самун, намазана с извара и късчета череши от горната страна. Може и просто да хапнете 3-4 череши вместо да ги слагате на филията.

Междинна закуска

Смути от 200 г пасирани череши, 100 г нискомаслено прясно мляко и 1 ч.л. мед. Ако нямате специфичен апарат, може просто да пасирате всички съставки.

Обяд

300 г печена риба, 1 варен картоф, 200 г череши.

Следобедна закуска

Смути от 1 чаша кисело мляко и 200 г череши.

Вечеря

Зелена салата, 200 г череши, чаша сок от грейпфрут.

Закуска

Мюсли с пресни череши (2 супени лъжици овесени ядки, 50 мл прясно мляко, 200 г череши, 1 ч. л. мед).

Междинна закуска

200 г череши.

Обяд

200 г печено пилешко месо, 1 домат, 200 г череши.

Следобедна закуска

200 г череши и чаша портокалов сок.

Вечеря

Микс плодова салата – 400 г череши, 100 г ягоди, 30 г орехови ядки, 100 г нискомаслено мляко и 2 с. л. мед.

 сироп от

IStock



Закуска

Салата от 100 г нискомаслено кисело мляко, 400 г череши, 100 г ягоди, 30 г орехи и 2 с.л. мед.

Междинна закуска

Смути от 100 г пасирани череши, 100 г нискомаслено мляко и 1 ч. л. мед.

Обяд

Салата от домати и краставици, овкусена с малко сол и зехтин, 150 г череши.

Следобедна закуска

Смути от чаша кисело мляко и 200 г череши.

Вечеря

200 г задушени зеленчуци, 200 г череши, 1 чаша портокалов сок.

Източник: tialoto.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР