В Северна Македония никой не мислеше, че Зоран Заев наистина

...
В Северна Македония никой не мислеше, че Зоран Заев наистина
Коментари Харесай

Македонски журналист: Никой не мислеше, че Зоран Заев наистина ще подаде оставка

В Северна Македония никой не мислеше, че Зоран Заев в действителност ще подаде оставка и то от два поста – този на министър председател и този на ръководител на партията. Това разяснява пред журналистът Владо Перев по отношение на решението на министър председател Зоран Заев да отдръпна подадената след загубата на локалните избори оставка.

Според журналистът изявите на Заев не трябва да се взимат на съществено, тъй като те са цялостни с обещания и отзиви. Перев уточни, че отдръпването от оставката е нещо, което е признато обикновено и без огромни изненади. Той разяснява и думите на Заев страната да не се връща към предишното, с цел да не бъдат застрашени евроатлантическите ползи на страната.

„ Някой се пробва да трансферира виновността към някоя непозната страна. Първо беше Гърция, която имаше опозиция към името. Сега, когато Заев споделя да не гледаме обратно, той споделя да оставим тълкуването на историческото минало и да гледаме на пред. С елементарни думи – българската страна да отстъпи от ветото и да отстъпи от пътя към Европейски Съюз. Опитва се да се принуди България да направи съществена отстъпка и да се откаже от огромна част от своята история ", счита той.

Журналистът уточни, че в Скопие интензивно се приказва, че страната ще бъде призната в Европейски Съюз. Според него цялата тежест на западноевропейската народна власт е паднала върху България. Но в страната никой не вярвал, че който и да пристигна на власт у нас ще се съгласи и ще подпише ветото да отпадне.

„ Изявленията на македонските политици против България не трябва да се взимат на съществено. Те към този момент са смешни. 30 години обаче българската страна мълчи и не прави нищо, с цел да спре антибългарското говорене. Аз напряко съм изумен от мълчанието от българска страна. България е дежурният отговорен. Цял живот съм слушал, че българите са татари, фашисти и предатели”, показа Перев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР