В седмицата на водното спасяване, която продължава до 10 юни,

...
В седмицата на водното спасяване, която продължава до 10 юни,
Коментари Харесай

Преди да влезете в морето вижте тези много важни съвети от спасителите

В седмицата на водното избавяне, която продължава до 10 юни, от Водно избавителната работа към Българския червен кръст популяризират осведомителни материали за безвредно къпане и плуване. За обезпечаване на сигурността на туристите по черноморските плажове и басейните има задоволително подготвени спасители.

Спасителните пунктове се откриват поетапно, като първоначално и края на сезона те ще са по-малко, поради по-малкия брой туристи. Според статистиката на Министерство на вътрешните работи случаите на удавяния за предходната година са 106, а най-рисковата група при удавянията са мъжете, на възраст сред 50 и 65 години.

За да бъдат обезпечени спасители за всички охраняеми плажове за един сезон са нужни към 1300 души и към 2000 хиляди души за басейните. С цел понижаване на водния травматизъм и повишение сигурността към водните площи в страната, от Водно избавителната работа към БЧК поучават:

" Къпете се единствено в охраняемите водни площи, спазвайте разпоредбите за водна сигурност, препоръките на спасителя и флаговата сигнализация. Не се предлага във водата да се влиза след щедро хранене и приложимост на алкохол. За сигурността е значимо и да се употребява избавителната жилетка при прилагане на плавателни съдове. Важен е и контрола на родителите към децата. "

Д-р Лъчезар Захариев от 2-ра Травматологична клиника в „ Пирогов “, сподели че може да се почива на море откакто отзвучи триседмичния изострен интервал след интервенцията:

" Ако водата не е доста топла, на морето, естествено тя не е чак толкоз топла, при всички случаи раздвижването при актуалните средства за фиксация на фрактурите е потребно. Водата е един фактор, който дава опция без да се ползва натоварване на крайника да се реализира ранно оживление, което е главен принцип на нашата компетентност ", сподели още доктор Захариев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР