В седмица с интересни резултати в АТР тура Ибинг Ву

...
В седмица с интересни резултати в АТР тура Ибинг Ву
Коментари Харесай

Ибинг Ву – първият китаец на финал в АТР тура


В седмица с забавни резултати в АТР тура Ибинг Ву се оказа огромният воин. Китаецът се трансформира в първия китаец в Оупън ерата, достигнал до край на равнище АТР.

Той реализира това посредством първата си победа над тенисист от топ 10 – 6-7(3), 7-5, 6-4 против поставения под номер 1 Тейлър Фриц.

Големият триумф пристигна по впечатляващ метод. Ву, който играеше доста разнороден тенис, имаше два сетбола при 5-4 в първия сег. При единия направи рядка непредизвикана неточност от форхенд и в последна сметка загуби тайбрека.

В началото на втората част китаецът отрази пет брейкбола, с цел да изравни за 2-2. Той избави късмет за пробив и при 4-3 в третата част. Краят на мача пристигна след гейм на 0 на сервис. След 2 часа и 32 минути огромният триумф бе факт.

“Докато играех довечера, не мислех дали ще печеля или изгубя. Просто пробвах да дам най-хубавото от себе си ”, сподели Ву в изявлението на корта.

В понеделник той ще се трансформира в най-високоранкирания китаец в историята на АТР като ще се изкачи най-малко до 76-о място.

Прогресът може да бъде още по-голям при победа на финала. Там го чака среща с Джон Иснър, който в профил Джей Джей Улф след 3-6, 7-5, 7-6(4).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР