В съвременното общество е почти модерно да имаме алергия към

...
В съвременното общество е почти модерно да имаме алергия към
Коментари Харесай

8 симптома за непоносимост към глутен. Знаете ли за това?

В актуалното общество е съвсем съвременно да имаме алергия към избрани храни. Най-разпространените алергии са лактозна нетърпимост и нетърпимост към глутен. Въпреки че доста хора си затварят очите, когато чуят за това, не трябва да подценявате сериозните проблеми, които могат да бъдат породени от глутена.

Важно е да се означи, че непоносимостта към глутен не е в действителност алергия, а симптом за проблем със стомашната киселина. Непоносимостта поражда, когато неразградените глутенови протеини в храносмилателната система се третират като непознати обекти в тялото. Това предизвиква дискомфорт в стомаха и в това време пречи на способността на организма да усвоява хранителни субстанции.

Най-очевидните признаци на нетърпимост към избрани храни са диария и гадене, само че има и някои други признаци, които могат да се появят:

Хронична мигрена

Главоболието постоянно се случва при хора, които страдат от нетърпимост към глутен. Въпреки обстоятелството, че това не е обвързвано с съответен вид главоболие, болката нормално се случва към 30-60 минути след хранене.

Сърбеж на кожата

Ако имате проблеми със стомашно-чревния тракт, от време на време те може да се проявят външно посредством сърбеж и екзема, сухота и нервност на кожата.

Фибромиалгия

Фибромиалгията също е известна като ревматизъм на меките тъкани и значи болежка в мускулите, сухожилията и ставите. Тези признаци са най-чести при дамите.

Лактозна нетърпимост

Непоносимостта към глутен и лактозната нетърпимост постоянно имат едни и същи признаци и от време на време даже са взамозаменяеми. Хората, които страдат от лактозна нетърпимост постоянно не могат да се оправят с глутена. Важни признаци на непоносимостта към лактоза са: киселини, чувство за отичане и изцяло влошено положение след хранене.

Хронична отмалялост

Силното напрежение върху тялото ще ви кара да се чувствате непрестанно претрупани. Така че е напълно разбираемо, в случай че постоянно сте изтощени и изтощени. Ако спите 8-9 часа на нощ и към момента се събуждате с отмалялост, може би би трябвало да обърнете внимание на това, което ядете.

Промени в настроението

Ако се чувствате нещастни, съвсем в депресивно въодушевление – това също постоянно се свързва с храненето. Хората с нетърпимост към глутен постоянно са нервни, без забележима причина. Те също могат да бъдат избухливи и раздразнителни.

Болка в корема

Това е един от най-очевидните признаци, които тялото ви може да покаже. Ако не ядете добре или тялото ви не се оправя добре с храната, то стомахът постоянно се оплаква посредством болежка и гадене.

Вижте още: Защо не би трябвало да ядете картофи, които наподобяват по този начин!

Замаяност

Много хора, които имат нетърпимост към глутен, се усещат замаяни след хранене, като че ли се пробват да минат през мъгла. Усещането е сходно на губене на равновесие.

Ако имате един или повече от тези признаци постоянно след хранене, може би си коства да се обърнете към доктор. Решаването на казуса може да бъде и много просто – не е нужно да вършиме нищо, а единствено да избягвате съответни храни с глутен.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР