В съвременния забързан дигитален свят потребителите изискват все по-бързи и

...
В съвременния забързан дигитален свят потребителите изискват все по-бързи и
Коментари Харесай

Fibank се присъедини към инициативата за бързи и прозрачни международни разплащания SWIFT gpi

В актуалния забързан цифров свят потребителите изискват все по-бързи и сигурни услуги, които се развиват с напредъка на технологиите. Като водач в нововъведенията и насочена към потребностите на клиентите, Fibank (Първа капиталова банка) се причисли към SWIFT gpi – световно решение, предоставящо бързи и транспарантни интернационалните преводи.

От септември 2019 година банката прави интернационалните разплащания през новата платформа на SWIFT, с което усъвършенства доста скоростта и проследимостта на трансграничните прехвърляния. По този метод Fibank е измежду водещите банки в света, присъединили се в SWIFT gpi и единствената измежду кредитните институции в страната.

Според данни на SWIFT 36% от осъществяваните през gpi преводи се заверяват по сметка на крайния бенефициент до 5 минути от инициирането им, 53% в границите на 1 час, а 96% в границите на същия ден.

Освен бързината, друго главно преимущество на новата платформа е опцията за проследимост в действително време, чрез включения в платежното SWIFT-съобщение tracking identifier. Към днешна дата 660 банки вземат участие в SWIFT gpi и извършват всекидневно валутни разплащания за над USD 300 милиарда

От години Fibank предлага бързи и висококачествени услуги в региона на интернационалните заплащания посредством своята необятна кореспондентска мрежа, в съдействие с водещите международни банки.

Първа капиталова банка е първият и към момента единствен в България пряк участник в EBA Clearing /най-голямата клирингова къща в Европа/ и поддържа кореспондентски сметки с изключение на в главните валути (евро, щатски $, швейцарски франк и английска лира), по този начин и в разнообразни други водещи валути (като китайски юан, японска йена, канадски $, съветска рубла, норвежка крона и др).

Стремейки се да отговори на потребностите на все по-глобалния бизнес, Fibank дава опция на своите клиенти да правят интернационалните преводи и допълнително от 110 екзотични валути.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР