В съвременния свят човек прекарва много време пред компютъра. Заради

...
В съвременния свят човек прекарва много време пред компютъра. Заради
Коментари Харесай

Ето как да се грижим за зрението си, ако сме нон-стоп пред компютъра

В актуалния свят човек прекарва доста време пред компютъра. Заради цялото това облъчване обаче здравето на очите ни отслабва. Много е значимо да знаете, че има специфична диета, която оказва позитивно въздействие и може да предотврати някои болести на очите.

1. Моркови. Източникът на каротин, който предотвратява миопията. Най-добре е да пиете една чаша сок дневно. Сок от моркови укрепва освен здравето на очите, само че и оказва помощ за възобновяване на нервната система – доста значимо за работещите в офиси и геймъри.

2. Сок от магданоз. Възстановява зрението и оказва помощ при лекуването на катаракта, конюнктивит и други очни болести. Трябва да консумирате сок от магданоз в дребни дози, не повече от 40ml на ден. Сокът може да се смесва с вода или с други зеленчукови сокове.

3. Глог. Редовното пиянство на чай или бульон от плодовете усъвършенства здравето на очите и укрепва цялото тяло.

4. Тиква. Можете да ядете в неограничени количества, като главно ядене или като добавка към салати и други ястия.

5. Боровинки. От антични времена са известни лечебните свойства на тези плодове. Яденето на боровинки ще ви спести много проблеми с очите.

6. Рибено масло. Ежегодният курс ще укрепи мускулите на очите и ще помогне при лекуването на болести, свързани с тях.

7. Елда и овесена каша. Освен, че са доста потребни калории за тялото като цяло, те също са източник на витамини, нужни за виждане.

8. Голям брой плодове и зеленчуци, включени във вашата диета, ще оказват помощ на очите ви да се оправят с умората от екраните.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР