В САЩ нов случай на починал след арест афроамериканец доведе

...
В САЩ нов случай на починал след арест афроамериканец доведе
Коментари Харесай

Нов случай на смърт при арест в САЩ, протестиращи запалиха ресторант

В Съединени американски щати нов случай на умрял след арест афроамериканец докара до оставката на управлението на полицията в град Атланта. Той оказал опозиция при задържането му и предизвикал един от служителите на реда да го рани, а по-късно умрял в болница.
Инцидентът стана пред ресторант за бързо хранене - афромериканецът предизвикал запушване, откакто задремал в автомобила си, евентуално в нетрезво положение.
След случилото се пред заведението се събраха към 150 души на митинг, които са запалили ресторанта, оповестява "Ройтерс ".
Размириците в Атланта започнаха след смрачаване. По-рано през днешния ден кметът Кийша Ланс Ботъмс одобри оставката на началника на полицията Ерика Шийлдс. Кметът акцентира, че тя самата не счита за целесъобразно потреблението на огнестрелно оръжие в този случай и изиска незабавното уволняване на служителя на реда, стрелял по 27-годишния Рейшард Брукс.
На излъчени по локална телевизия фрагменти се вижда горящият ресторант. Пожарните екипи, защитавани от служители на реда, стигнаха до заведението след повече от 45 минути.
Дотогава постройката, намираща се наоколо до бензиностанция, се беше трансформирала в овъглени остатъци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР