Един от най-мрачните дни в историята на демокрацията. Такъв е

...
Един от най-мрачните дни в историята на демокрацията. Такъв е
Коментари Харесай

Кой е човекът, натиснал спусъка срещу Роберт Фицо?

Един от най-мрачните дни в историята на демокрацията. Такъв е днешният 15-и май, в който министър председателят на Словакия беше прострелян при опит да беседва на улицата в град Хандлова с жители.

Снимка: Reuters

И до момента в който Фицо се намира сред живота и гибелта, нападателят, който опита да го убие беше арестуван незабавно от защитата и полицията, а самоличността му към този момент е открита.

 Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО) 5 мин. Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО)  Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът 2 мин. Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  Нови цени за парното и топлата вода от юли 2 мин. Нови цени за парното и топлата вода от юли  Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО)  Проект за 50 млн. лева: Част от бул. 2 мин. Проект за 50 млн. лева: Част от бул. " Стамболийски " в София става пешеходен, пускат трамвай  Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО) 5 мин. Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО)  Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът 2 мин. Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  Нови цени за парното и топлата вода от юли 2 мин. Нови цени за парното и топлата вода от юли  Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО)  Проект за 50 млн. лева: Част от бул. 2 мин. Проект за 50 млн. лева: Част от бул. " Стамболийски " в София става пешеходен, пускат трамвай

Кой в реалност е индивидът, натиснал невъзмутимо спусъка против Роберт Фицо пред Дома на културата в Хандлова?

Медиите в Словакия към този момент изнасят забавни детайлности. Става въпрос за мъж на 71-годишна възраст, който е роден през 1953 година в Левице. Първото име на стрелеца е публично изнесено в пресата – Юрай, а семейството стартира в Ц., само че не се изписва цялата.

Снимка: Reuters

Юрай Ц. е публицист, само че по-скоро дилетант, който не си е изкарвал прехраната с писане. Той е бил член на левия книжовен клуб „ Дъга “ в Левице, постоянно е пишел стихове. В предишното е работил като охранител в търговски център.

Има арестуван за опита за атентат, цялото държавно управление е евакуирано

Преди осем години Юрай Ц. афишира обществено в обществените мрежи, че стартира подписка за основаване на политическа партия. „ Насилието постоянно е реакция на хора, като форма на изложение на нормално неодобрение от положението на нещата. Нека бъдем недоволни, само че не и принуждение! “, написа тогава той.

Снимка: Reuters

Юрай Ц. беше неотложно обезвреден след стрелбата против премиера на Словакия. Тепърва ще се обяснява произхода на оръжието, с което той е създал тези няколко изстрела, за които приказват очевидци.

Срещу него е изработен опит за нападение в Хандлова

Той е бил измежду жителите, които са чакали да се срещнат с Фицо пред Дома на културата в Хандлова. Хората не са били проверявани подробно за оръжие, оповестяват някои от тях, станали очевидци на опита за ликвидиране.

Всичко по тематиката следете в онлайн репортажа ни:

Следете развиването на тематиката в нашия онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР