В САЩ беше създаден правителствен център за прогнозиране на появата

...
В САЩ беше създаден правителствен център за прогнозиране на появата
Коментари Харесай

САЩ ще прогнозират появата на бъдещи епидемии

В Съединени американски щати беше основан държавен център за прогнозиране на появяването на инфекциозни болести. Това е система за ранно предизвестие, която ще оказва помощ в битката против ковид и против бъдещи пандемии, заяви Асошиейтед прес.

Центърът за прогнози и разбори на епидемиите (ЦПАЕ) работи от през вчерашния ден. Според ръководителите му прогнозирането на хода на пандемията от ковид в Съединени американски щати е затруднено от проблеми при събирането на данни.

Англия постоянно прави проби измежду популацията, с цел да придобие по-ясна визия за това кой е бил възпален, сподели Марк Липсич – теоретичен шеф на новия център. Според него би трябвало да се обмисли сходно тестване и в Съединени американски щати.

Заместник-директорът на новия център Кейтлин Ривърс отеляза, че би трябвало да бъде обезпечен по-лесен достъп на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите до данните от щатските управляващи и лечебните заведения.

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите краткотрайно получиха пълномощието да събират данни за ковид, само че те значително разчитат на доброволното им съобщаване и на комплицирани съглашения с обособените щати, сподели Ривърс.

Първоначалното финансиране на ЦПАЕ от 200 милиона $ е част от първия пакет ограничения в отговор на рецесията с COVID-19, който американското държавно управление отпусна предходната година. ЦПАЕ даде 21 милиона $ на университетски институции за създаване на способи за моделиране и прогнозиране.
ТЕМА преди 3 часа 291 преди 3 часа 773 преди 4 часа 546
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР