В Сърбия в момента има около 4500 мигранти, 20 процента

...
В Сърбия в момента има около 4500 мигранти, 20 процента
Коментари Харесай

В Сърбия в момента има 4500 мигранти

В Сърбия сега има към 4500 мигранти, 20 % от които са малолетни без компаньон, съобщи Танюг.

Крайната дестинация на мигрантите са страни от Европейски Съюз, по тази причина тази година леговище в Сърбия са поискали единствено 220 мигранти, от които 32 са го получили.

Това заяви във връзка Световния ден на мигрантите и бежанците сръбският министър за обществената политика Зоран Джорджевич, като напомни, че преди затварянето на границите по балканския маршрут на мигрантите през Сърбия са минали над 1 милион мигранти, осведоми Българска телеграфна агенция.

Джорджевич сподели, че сърбите са усетили на собствен тил какво значи изпъждане и миграция и какъв брой доста значи да бъдеш признат и да ти окажат поддръжка. Той акцентира, че изключително внимание страната отделя на малолетните мигранти без компаньон.

За тях Сърбия е приела специфичен устав, който е получил позитивни мнения в света, а Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците е наредил той да бъде преведен и да се употребява в други страни на света, сподели министърът.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР