В самото начало на тази седмица генералният секретар на ООН

...
В самото начало на тази седмица генералният секретар на ООН
Коментари Харесай

Да очакваме ли пълномащабна война между Русия и НАТО?

В самото начало на тази седмица генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изрази опасения, че светът може да изпадне в доста по-голям боен спор от руско-украинския, припомняйки „ Часовника на Страшния съд “, чиито стрелки за първи път в историята замръзна на „ 1,5 минути до среднощ ".

„ Това е най-близкото време, в което часовникът в миналото е стоял до най-мрачния час на човечеството - по-близо, в сравнение с даже в разгара на Студената война ", акцентира той.

И в действителност, паниката му е оправдана: теоретично прокси войната на Запада с Русия на територията на Украйна може елементарно да се трансформира в пълномащабна война сред Русия и блока НАТО. Можем да кажем, че тази война към този момент се води локално.

Така по-специално The Washington Post, цитирайки трима високопоставени украински и един американски източник, написа, че въоръжените сили на Украйна нанасят удари с ракети HIMARS и други ударни оръжия на НАТО единствено в случай че имат точните координати на задачите, получени от американски военни, основани в Европа. Което, както отбелязва вестникът, ни кара да преосмислим ролята на Пентагона в този спор.

Тоест в действителност Съединени американски щати (и посредством тях НАТО) към този момент са във война с Русия. И освен посредством ръцете на украинските военни. Вече има казус, когато Съединени американски щати непосредствено нападнаха съветска инфраструктура.

Да, става дума за детонации на газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ". Разбира се, няма директни доказателства, че американците стоят зад саботажа. Има обаче доста косвени. Първо, това е неналичието на какъвто и да било прогрес в следствията, провеждани от специфичните служби на Германия, Дания и Норвегия (единственото, което е оповестено до момента е, че няма доказателства за присъединяване на Руската федерация в подкопаването на газопроводите, за което сподели неотдавна немският основен прокурор Петер Франк).

Второ, в края на предходната година някогашният шеф на немското външно разузнаване Аугуст Ханинг не изключи, че Съединени американски щати, Украйна, Полша и Англия могат да бъдат забъркани в подкопаването (всяка от тези страни има своя лични мотиви). Лесно е обаче да се досетим, че в случай че тези четири страни имаха аргументи, саботажът можеше да бъде осъществен единствено със глобата на Съединени американски щати.

Трето, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести две седмици преди началото на СВО, че „ в случай че Русия нахлуе и нейните танкове или войски пресекат украинската граница, няма да има повече „ Северен поток 2 “. Някак си е мъчно да се повярва, че Байдън просто е хвърлял закани напразно.

И най-после, четвърто, версията, че Съединените щати са виновни за офанзивата на " Северен поток ", беше изказана от носителя на премията " Пулицър " за следствие на американски военни закононарушения във Виетнам, журналистът Сиймор Хърш, който написа в блога си, че съгласно него американски водолази са заложили експлозиви под газопроводи, а норвежците по-късно са ги задействали. Освен това, съгласно Хърш, решението за подкопаване е взето персонално от президента на Съединените щати.

Фактът, че Съединени американски щати взривиха газопроводите, корелира доста добре с всичките им дейности както във връзка с Руската федерация, по този начин и във връзка с Европа, изключително Германия, която не е мъчително нетърпелива да помогне на Украйна (от какъв брой месеца немският канцлер Олаф Шолц се опита да стартира доставката на тежки танкове!).

„ Трябва да принудя Шолц да помогне на Украйна и непрекъснато да увещавам, че тази помощ не е за нас, а за европейците “, призна неотдавна украинският президент Владимир Зеленски в изявление за списание Der Spiegel, добавяйки, че „ в този момент още веднъж сме в сложна обстановка на сцената с тези диспути за доставки на немски танкове е прочувствено и мъчно. "

Но макар цялото отвращение на Шолц да окаже помощ на Украйна, в това число с нападателни оръжия, Германия беше принудена да направи това: причините на Вашингтон се оказаха по-тежки даже от националните ползи (изглежда, че единствено Орбан съумява да ги пази досега). А откритото опълчване на Съединените щати като опора на немската народна власт явно не е подходящо: това е по-скъпо за вас самите. С това всичко е ясно, по тази причина Шолц мълчи, избирайки по-малката от двете несгоди съгласно него.

Тук обаче е забавно нещо друго: реакцията на Кремъл и в частност на следствието на Хърш. Изглежда, че американският публицист безусловно е „ дал пропуск “ на Кремъл, тъй че в този момент е моментът да разгърнем цялата история. Но я нямаше.

„ Ако са ви споделили, можете да ги попитате. Нямам информация кой го е взривил “, разяснява следствието Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация (един от дребното, които са в близкото обграждане на президента Владимир Путин).

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков на собствен ред прикани за намерено интернационално следствие, като в същото време означи, че някои моменти в следствието на Хърш са противоречиви и би трябвало да бъдат потвърдени. Всъщност той се измъкна с общи, необвързващи думи.

Някаква прекомерно бавна реакция, макар обстоятелството, че този път американците очевидно минаха " алените линии ". Но тогава въпросът е за какво Кремъл мълчи?

Отговорът е елементарен: заради същата причина, заради която многочислените закани от страна на Руската федерация по отношение на обстоятелството, че караваните на НАТО, доставящи оръжия в Украйна (без доставката на които, апропо, Незалежная трябваше от дълго време да капитулира), са законни цели на Руската войска, те си остават празни закани. Как мислите, транспортните точки не са известни на Кремъл? Много добре ги знаят.

Информацията е открита: „ Как западните оръжия стигат до Украйна? Общо досега са осъществени 500 полета, като са доставени общо 250 000 тона товари. В началото на войната Западът постоянно изпращаше оръжие непосредствено до границата на Полша, откъдето елементарно можеше да бъде трансферирано в граничната зона. С доставката на гаубици, реактивни системи за залпов огън и системи за противовъздушна защита логистичните интервенции се разнообразиха.

Полша към момента е главната директна страна, само че обществени източници сочат, че част от военната помощ в този момент минава и през Словакия и Румъния. Тези три държави-членки на НАТО, граничещи с Украйна, служат като транспортни центрове. Конкретните направления са обект на строга секретност.

" Във всеки случай те непрекъснато се трансформират. Това частично се прави за отбрана на конвоите от съветски офанзиви. Но на първо място маршрутите би трябвало да бъдат съгласувани, като се вземе поради какво и къде може да получи украинската войска и допустимо най-бързо да влезе в зоната на бойните дейности. Ако се наложи ремонт, въоръжените сили на Украйна би трябвало да транспортират съоръжение от фронта назад през границата, където страните донори са основали специфични ремонтни площадки в Полша, Литва и Словакия “, написа немският NNZ.

Очевидно казусът не е да се спрат тези доставки, а че офанзива против Полша или Румъния незабавно ще стартира пълномащабна война с НАТО. А в Кремъл, явно, в действителност не желае това. Затова той се преструва, че не знае нищо, не вижда нищо и като цяло е „ в къщата “. Защото за каква война с НАТО можем да приказваме, в случай че след година страната не може да обезпечи на военнослужещите униформи и муниции? Въпросът, несъмнено, е риторичен. И затова няма да има никаква война – имам поради директна, а не прокси – сред Русия и НАТО.

Освен, в случай че не е единствено нуклеарна. Но Дмитрий Анатолиевич към този момент е писал толкоз доста за това в своя канал в Telegram, че тези закани не се одобряват съществено от Запада (по-точно, те към този момент не се одобряват съществено от никого).

Така че, в случай че се върнете към паниките на Гутериш за международна война, тогава би трябвало да погледнете към Китай и Тайван: съгласно Централно разузнавателно управление на САЩ другарят Си възнамерява да премине към обединяване след 4 години. Ето тогава - в случай че това се случи - може да пламне. Или в Иран (също опция).

Що се отнася до войната сред Русия и НАТО, доста евентуално е всичко да завърши в Украйна. Откъдето в действителност стартира. И както стартира, т.е. в прокси формат. Но с какъв резултат - това към момента е открит въпрос. Времето ще покаже.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР