В съдебната зала се разбра, че след удара младият мъж

...
В съдебната зала се разбра, че след удара младият мъж
Коментари Харесай

Ето Какво Реши Съдът За Шофьора, Който Уби Балетиста Във Варна

В правосъдната зала се разбра, че след удара младият мъж е траял да кара по булеварда и е бил заставен да спре от две коли, които са му засекли пътя, откакто са видели, че той е блъснал човек и не е спрял. Адвокатът му съобщи, че той избягал от местопроизшествието, тъй като бил в положение на стрес и потрес, само че това не трогна съдиите.

След като Здравков се съобщи в полицията съвсем 24 часа след злополуката, се оказа, че той в никакъв случай не е имал шофьорска брошура, за което в годините са му съставяни два акта. Единият от случаите е бил още, когато бил малолетен. Днес прокуратурата посочи още, че въпреки да е с чисто правосъдно минало, мъжът има престъпни регистрации за увреждане на имущество и за кражба.

Държавното обвиняване уточни също, че Здравков въпреки да има проблеми със зрението, карал без очила. Освен това, съгласно очевидци на случилото се, той екарал с най-малко 70-80 км/час. Окончателни данни за скоростта на колата ще има, откакто бъде направена назначената съдебно-техническа експертиза. Все още не са подготвени резултатите от проучванията дали Здравков е използвал дрога, преди да седне зад кормилото.

Днес пътният рецидивист се възползва от правото си да мълчи и да не дава пояснения пред съда. Само юристът му съобщи, че пред него той е споделил, че съжалява за стореното.

Здравков може да апелира наложения му арест другата седмица. Ако виновността му бъде приета, той може да получи присъда от 3 до 15 години затвор.

Трагичният случай във Варна възмути хиляди хора, които се придвижват с колела, само че и други съграждани на Мартин Чикалов, които излязоха на митинг. И довечера негови близки и другари ще се съберат пред постройката на Община Варна и ще създадат флашмоб в негова памет.

В София пък ще се поведе протестен " Поход за живот ", който ще стартира в 17,30 часа от Министерския съвет и ще продължи до Министерство на вътрешните работи. Участниците ще почетат паметта на починалия балетист и ще призоват за строги санкции за нарушителите на пътя.

Според тях Законът за придвижване по пътищата не оказва помощ за сигурността на колоездачите и по тази причина са нужни съществени промени.

Радостина Петрова от Сдружение " Велоеволюция ", разяснява пред bTV, че ежедневно изпада в рискови обстановки.

" Винаги има единици, които надвишават скоростта, които вършат внезапни маневри и ни заплашват. Тогава се постанова аз да вземам решение какво да върша, тъй като нямам знаци, тъй като нямам място за мен в инфраструктурата, тъй като нямам видимост. Как да се усещам безвредно на всички места? Имаме един фронт, на който умират хора - един по един всеки ден. Ние желаеме да знаем какво става на този фронт ", съобщи тя.

" Ние желаеме да живеем. Не е въпросът за някакъв комфорт, просто желаеме да оцелеем ", добави различен велосипедист - колоездачът Ивайло Александров.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР