В съда в Пазарджик отново започна делото срещу бившия полицай

...
В съда в Пазарджик отново започна делото срещу бившия полицай
Коментари Харесай

Започна отново делото за прегазеното дете от полицай в Братаница

В съда в Пазарджик още веднъж стартира делото против някогашния служител на реда Владимир Панайотов, който през 2021 година прегази на пешеходна пътека в село Братаница 7-годишната Моника.

Повече от 2 години след убийството на детето отговорен за случая няма.

При първото разглеждане на делото Окръжен съд Пазарджик осъди Владимир Панайотов на 4 години и 8 месеца затвор - дейно. Апелативен съд Пловдив понижи присъдата на 3 години условно. Върховен касационен съд анулира понижената присъда заради очевидна неправда на наказването и върна делото за ново разглеждане от Апелативен съд Пловдив.

Тогава новият състав на Апелативния съд реши да върне делото на първа инстанция, с цел да се добави обвинителният акт и делото да тръгне изначало.

Днес, пред постройката на съда, се организира и митинг.

Близките на Моника се надяват на по-бърз развой и обективна присъда.

" Днес желаеме ефикасна присъда за килъра на щерка ми Владимир Панайотов, тъй като нашата присъда ще е до живот. Вече две години едвам устояваме, да вървим от каузи на каузи и от град на град, с цел да търсим правдивост. Днес чакаме да има ефикасна присъда ", съобщи пред майката на Моника Блага Калоферова.

" Това е едно претакане във времето. Това не е единствено освен това дело, а при всички каузи, свързани с деца, които са убити при произшествия. Искаме по-бързи дейности от страна на съда и прокуратурата, най-много ефикасни присъди, тъй като не можеш да убиеш дете и да си на независимост. Това е немислимо ", сподели уредникът на митинга Иван Спасов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР