В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 8 октомври

...
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 8 октомври
Коментари Харесай

Театър ВЕСЕЛ покани „Кучето, което...“ за откриването на новия сезон на съботната си сцена в читалище „Искра“

В съботния плакат на Куклен спектакъл ВЕСЕЛ, на 8 октомври от 11.00 часа в читалище „ Искра ” в остарялата столица, ще се открие новия сезон на плана „ Съботни спектакли за фамилна аудитория “. Спектакълът е по класическия текст на Джани Родари и е от репертоара на Държавния куклен спектакъл в Русе. Постановката на „ Кучето, което... “ е дело на Деница Дончева, музиката – на Станимир Иванов. Автори на сценографията и куклите са Георги и Таня Пасеви, а на идейната идея – Деница Дончева. Кремена Станева, Мартин Маринов, Васил Маринов, Радинела Тотева и Христина Стоянова играят в атрактивния театър.


Колко учители са нужни, с цел да научат едно малко кученце да лае? А кой е най-хубавият преподавател за едно кученце? Петелът, кукувицата или индивидът? Трябва ли да можеш да лаеш, в случай че си куче? И още доста въпроси, на които едно малко и неопитно кученце търси отговор, до момента в който намира себе си. Една такава приказка има няколко финала, тъй като има доста пътеки, по които можем да вървим, до момента в който пораснем. Може дори да се заблудим, до момента в който слушаме този или онзи… Но в края на всяка приказка побеждава любовта, а светът от черно-бял, става пъстър.
Новият сценичен сезон ще изненада феновете на кукленото театрално изкуство с доста нови заглавия – „ Бременските музиканти ”, „ Чук и Пук ”, „ Първобитна приказка ” на театрите от Русе, Търговище, Пловдив и Ямбол. След сполучливото четвърто издание на интернационалния сценичен фестивал „ Лято, кукли и другари ” търновският куклен спектакъл продължава своето интензивно съдействие с театри от цяла България. Свои нови спектакли ще показват професионалните театри от Бургас, Варна, Сливен, Хасково, Шумен, Плевен.
Проектът за съботните спектакли за фамилна аудитория на Куклен спектакъл ВЕСЕЛ се осъществя с общителната поддръжка на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „ Искра “ в остарялата столица.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР