В събота във Франция се проведоха за сигурността, предаде АФП.

...
В събота във Франция се проведоха за сигурността, предаде АФП.
Коментари Харесай

Нови масови протести във Франция срещу закона за сигурността

В събота във Франция се организираха за сигурността, съобщи Агенция Франс Прес. Според критиците на новото законодателство, то ще ограничи снимането на служители на реда и публикуването на такива изображения в обществените медии. Правителството твърди, че препоръчаният закон е нужен, защото полицейските чиновници са станали обекти на набези.

Тези нови ограничения обаче ще затруднят документирането на случаи на полицейско принуждение. В закона има текст, съгласно който публикуването на фотоси на служители на реда при осъществяване на служебните им отговорности се санкционира с санкция до 45 хиляди евро или отнемане от независимост до една година, в случай че задачата на обявата е да аргументи телесни или душевен вреди на чиновниците.

Широк кръг от протестиращи се събраха в доста френски градове, като измежду тях са били и деятели от така наречен " Жълти жилетки ", които проведоха всеобщи митинги в страната. Също по този начин са участвали и културни дейци с претенции за отбрана на бранша в рецесията.

" Имам две аргументи да дойда през днешния ден - закона за сигурността и също по този начин да поддържам културата ", е споделил за медиите 24-годишен стажант в държавната работа, участик в митинга. " Много магазини са отворени, метрото е претъпкано, само че културните обекти са затворени, макар че можем да използван защитни ограничения " против ковид, сподели тя.
 133 000 стачкуваха във Франция против полицейското принуждение
133 000 стачкуваха във Франция против полицейското принуждение

Нов закон не разрешава да се разгласяват фотоси и видеа на служители на реда

Сред протестиращите също по този начин са били младежи, призоваващи за правото да се вършат празненства като това в Бретан, което притегли 2400 души при започване на годината.

Броят на протестиращите беше стеснен от неприятното време и ограниченията против Covid-19. Франция е записала 75 000 смъртни случая от ковид от началото на експлоадирането и страната се готви за следващото допустимо блокиране. В столицата Париж са пристигнали по-малко хора от предстоящото. Около 3000 души са взели участие в Монпелие, Южна Франция. Стотици са се появили на сходни манифестации в други градове.

Френските медии обаче настояват, че се употребява " нов народен проект за използване на закона ", с цел да се ограничи медийното отразяване на демонстрациите. Предложеният закон за сигурността, който към този момент е утвърден от Националното заседание, би трябвало да бъде прегледан от Сената, горната парламентарна камара на Франция, през март.
 Сблъсъци в Париж при митинг против расизма и полицейското принуждение
Сблъсъци в Париж при митинг против расизма и полицейското принуждение

Те приканиха за правдивост и отмъщение за гибелта на Адама Траоре
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР