В събота в РУ на полицията в Бяла Слатина е

...
В събота в РУ на полицията в Бяла Слатина е
Коментари Харесай

Арестуваха банда телефонни измамници

В събота в районно управление (на МВР) на полицията в Бяла Слатина е било формирано досъдебно произвеждане след подадена тъжба от жителка на града. Тя декларирала, че била въведена в подвеждане от незнайно лице, което и се е обадило на мобилният и на стационарният й телефон.

Измамникът споделил, че синът на дамата е блъснал жена на пешеходна пътека и се намира в полицията, а с цел да го освободят от ареста би трябвало да му заплати 7 000лв. Възрастната жена предала сумата на млад мъж с незнайна за нея марка кола.

След полицейското следствие бил открит лекият автомобил „ Ауди ” А6, благосъстоятелност на 27-годишен от монтанското с. Долни Цибър.

По-късно лекия автомобил бил спрян за инспекция от екип на пътната полиция в Бяла Слатина. Зад кормилото бил притежателя на автомобила, а сателит му бил престъпно проявен мъж от Козлодуй.

При осъществената инспекция ченгетата открили, че водача придвижва сума в размер на 22 000лв., които предал непринудено на органите на Министерство на вътрешните работи, като споделил, че е получил парите от двама възрастни в региона на болничното заведение във Враца.

За случая незабавно било известено управлението на ОД на Министерство на вътрешните работи във Враца и след координиране с ГДНП са извършени бързи издирвателни мероприятия със съдействието на полицията в Плевен, В. Търново и Русе. При взаимната интервенция полицейски екип на пътя сред Бяла и Русе задържа в миг на приемане на пратка с парична сума 34- годишен мъж от Русе.

Извършен бил оглед при който са открити и конфискувани мобилен уред, употребен от русенеца и транспарантен найлонов плик с огромна сума пари.

При последвалото претършуване и изземване в жилището на арестувания в Русе били открити и конфискувани парични суми в размер на 1 200лв., 1 200евро, 200 щатски $ и разнообразни по тип златни украшения.

Тримата, имащи отношение по случая са арестувани в ареста на районното полицейско ръководство в Бяла Слатина, оповестиха от регионалната дирекция във Враца и прибавиха, че работата по случая продължава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР