В руския Краснодарски край между селата Павловская и Атаманская бяха

...
В руския Краснодарски край между селата Павловская и Атаманская бяха
Коментари Харесай

Сергей Шойгу може погрешно да е бомбардирал руски град за пети път

В съветския Краснодарски край сред селата Павловская и Атаманская бяха открити елементи от съветска ракета Х-101. Движението по правата от пътя е краткотрайно блокирано от съображения за сигурност, заяви РИА Новости.
 
Местни поданици описаха пред изданието " Осторожно, новости ", че рухването на самия обект евентуално е станало през нощта, а сутринта в локалните обществени мрежи се появи видео от местопроизшествието.
 
Местните управляващи оповестиха, че са разкрили " фрагменти от неидентифицирано устройство ". РИА Новости отбелязва, че съдейки по фотографията от местопроизшествието, става дума за ракета.
 

 
Случаят в Краснодарския край е най-малко петият, когато муниции на съветската войска поразяват съветска територия. Още на 2 януари съветска ракета падна върху село Петропавловка във Воронежка област. Тогава бяха ранени 4 души.
 
Също на 20 април 2023 година по време на полета на бомбардировач Су-34 над Белгород е имало " несанкционирано рухване на авиационни муниции ", заяви съветското министерство на защитата. Бомбата е паднала в центъра на града, на кръстовището на улиците " Ватутина " и " Губкин ", вследствие на което се е образувал кратер с радиус 20 метра.
 
Експлозията е изпочупила прозорци в прилежащи къщи, ударната вълна е съборила електрически стълбове, а една от колите е " кацнала " върху покрива на магазин. Трима души са ранени. 
 
На 24 и 25 май в Белгород и района бяха открити две невзривени бомби ФАБ-500.  През януари тази година в региона на Белгород бяха открити и ракета X-101 и авиобомба.
 
Ракетата е паднала поради нередовност, оповестява Telegram каналът на военкора Борис Рожин. Бомба падна и в град Рубижне (Луганска област), за това заяви отцепническият водач и колаборант от тъй наречените " Луганска национална република " Леонид Пасечник.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР