В Русия гръмна скандал около собственика на Ботев Пд Антон

...
В Русия гръмна скандал около собственика на Ботев Пд Антон
Коментари Харесай

Скандал с непълнолетни : ФИФА погна собственика на Ботев Пд

В Русия гръмна скандал към притежателя на Ботев Пд Антон Зингаревич. Сайтът sportkp.ru твърди, че ФИФА е погнала предприемача поради непозволени прехвърляния.

Заглавието на материала е „ Футболния Остап Бендер: ФИФА е на лов за предприемач от Русия “. А в публикацията написа, че международната асоциация го ревизира за „ търговия с черно злато “, визирайки прехвърляния на африкански футболисти.

„ Бизнесменът е подозиран в трафик на малолетни футболисти, което е строго неразрешено от футболните закони.

Руснакът обаче е намерил метод за заобиколи разпоредбите на ФИФА и дълго време да не притегли вниманието на интернационалните футболни управляващи.

Малко повече внимание притегли тройният трансфер на млади нигерийци в Краснодар – Окоронкво, Ндуко и Олусегун. Както и това, че един полуаматьорски клуб от Геленджик, наименуван Виста, интересуваше футболните почитатели единствено като мотив за мемета – там играеха единствено африканци.

Но всички тези тимове (б.р. – включват се Ботев Пд и датският Фремад Амагер, който също бе благосъстоятелност на Зингаревич) се оказаха дребни брънки в огромната футболна мрежа на Зингаревич.

Непълнолетни африкански футболисти идват в Русия да играят в полуаматьорския клуб Виста, прескачайки разпоредбите на ФИФА – нямат контракти с професионален клуб, няма и нарушаване.

Но по-късно, когато станат пълнолетни съгласно футболните правилници, най-талантливите подписват контракти с професионални клубове – Ботев или Фремат Амагер. А от там могат да отидат на всички места по света, носейки доход на Зингаревич.

Например – прехвърлянето на Олусегун в Краснодар е донесъл на предприемача 1.2 милиона евро, съгласно уеб страницата Transfermarkt, а 600 хиляди евро са от покупко-продажбите на Окоронкво и Ндука. Нигерийците от Русия отидоха в Дания, по-късно в България, а от там в Краснодар – първо чартърен, а по-късно и с непрекъснати контракти “, написа медията.

Факт е, че през лятото Олакунле Олусегун, Джонатан Окоронкво и Ифеани Ндука публично минаха в Краснодар, откакто Ботев Пловдив утвърди прехвърлянето и на тримата играчи в съветската Висша лига.

„ Във Виста има 15 африканци сред 16 и 18 години? Как може подобен план да не притегли внимание?

Всичко е просто – в случай че някой се вгледа, ще види красива история: Руски предприемач, който е основал аматьорски клуб, оказва помощ на непознати студенти да учат в съветски университети и наред с това да развиват футболна кариера. Да, всички тези момчета учат в Русия и на хартия всичко е легално.

ФИФА обаче промени разпоредбите за картотекиране и сега чужденците не могат да бъдат уредени “, написа в материала, който приключва с „ Антон Зингаревич – невероятният футболен Остап Бендер от Русия “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР