В Русе откраднаха от аптека кутия с дарения за лечение

...
В Русе откраднаха от аптека кутия с дарения за лечение
Коментари Харесай

Жена открадна кутия с дарения от аптека в Русе

В Русе откраднаха от аптека кутия с дарения за лекуване на онкоболна жена. Кражбата е осъществена от жена на към 60 години, която влезнала да си купи чай и до момента в който я обслужват, сграбчила кутията и избягала с нея. От полицията проверяват случая.

Кражбата е осъществена през вчерашния ден вечерта. Вероятно дамата авансово е огледала разположението на медикаментите и кутията за дарения в аптеката.

" Кутията беше поставена до касата, залепена с тиксо… Влязла е жена в аптеката, помолила колежката да даде нещо от складчето, тя си обръща гърба… Чува ромолене и в този миг вземат кутия за дарения. Колежката не е могла да реагира, тъй като дамата е избягала ", описа пред Българска национална телевизия Евин Даудова, шеф на аптеката.

Парите били за лекуване в чужбина на млада жена с онкологично заболяване. Преди 3 седмици роднините ѝ пристигнали в аптеката с молба за подпомагане. А хората помагали кой с левче, с два, някои оставяли и по-големи суми.

" Кампанията се споделя „ Да помогнем на Нефисе " … Необходима е огромна сума, непостижима за нейното семейство… Даже и да си помисля, че този човек, който ги е взел, е имал потребност от пари, не мога да го приема, тъй като това е въпреки всичко за болен човек ", съобщи Евин Даудова.

Потресени от случилото се, роднините на онкоболната жена не пожелаха да разясняват кражбата. А клиентите на аптеката бяха шокирани.

Пред прилежащите офиси и на близкото кръстовище има видеонаблюдение и аптекарите се надяват, че извършителката ще бъде хваната, а парите възобновени. За да не губят религия тези, които подаряват, както и тези, които имат потребност от вяра.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР