В Румъния националната компания за управление на пътната инфраструктура (CNAIR)

...
В Румъния националната компания за управление на пътната инфраструктура (CNAIR)
Коментари Харесай

Румънски държавни компании местят сметките си от австрийски банки

В Румъния националната компания за ръководство на пътната инфраструктура (CNAIR) и други компании, подчинени на Министерството на превоза, оповестиха желанието си да реалокират сметките си от австрийски банки, съобщи министърът на превоза Сорин Гриндеану.

" Националната компания за ръководство на пътната инфраструктура разгласи несъмнено желание да го направи и аз знам, че ще го направи. И освен CNAIR. Съобщиха ми, че други компании под юрисдикцията на Министерството на превоза, без значение дали става дума за пристанището в Констанца, дали става дума за летището в Букурещ и всички останали имат сходни планове, тъй като са намерили по-добри условия в други банки. Много просто пояснение ", съобщи Гриндеану, представен от Аджерпрес.

Според него това няма да стане бързо, само че фирмите със сметки в австрийски банки оповестиха, че ще положат всички старания в тази тенденция, съобщи БГНЕС, като се базира на „ Актуал24 “.

" Всички взеха това решение да преминат към румънска банка. Мисля, че е добре да има по-добри условия ", сподели министърът.

През последните дни редица компании оповестиха желанието си да реалокират сметките си от австрийски банки, откакто Австрия блокира присъединението на Румъния към Шенгенското пространство. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР