В рубриката Четиво Дневник публикува информация за книгата Когато порасна...,

...
В рубриката Четиво Дневник публикува информация за книгата Когато порасна...,
Коментари Харесай

"Когато порасна..." на Кантен Гребан

В рубриката " Четиво " Дневник разгласява информация за книгата " Когато порасна... ", с създател Кантен Гребан, възложен от Издателство " Дъбови листа "

Кантен Гребан РАЗказва, РАЗговаря и РАЗбира децата в новата книга " Когато порасна... "

Издателство " Дъбови листа " показва история за специалностите, за които децата мечтаят

Като четец на " Дневник " може да купите книгата със специфична отстъпка от най-малко 10% в. Кодът за нея е 10Dnevnik. Поръчайте книгата.

Ако в настояща промоция има по-висока отстъпка - тя важи за вашата покупка.

 Когато пораснаС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка

В новата детска книга " Когато порасна... ", която дойде преди броени дни в България, Кантен Гребан споделя очарователна история за живота на един необикновен клас, в който учителката пита всеки възпитаник какъв желае да стане, когато порасне. Машинист, доктор, служител на реда... Колко доста разнообразни фантазии!

" Когато порасна... " е история за всички деца и родители, които обичат книгите " Мама " и " Любов ". История, която улавя желанията, като съумява да ги свърже с нещата, които другите герои харесват преди да пораснат. А белким това не е най-важното?

Книгата се отличава с присъщ креативен почерк, който разкрива гения на белгийския художник Кантен Гребан, прочут като един от най-хубавите модерни създатели на пленяващи илюстрации и вълнуващи истории за деца.



" Винаги съм желал да бъда художник, мечтаех да рисувам комикси, когато бях дете, след това да стана проектант, а по-късно си представях по какъв начин рисувам портрети... Все фантазии, свързани с желанието ми да рисувам ", споделя Кантен Гребан.

Може би на пръв взор, когато разлистите страниците на книгата, ще забележите, че учениците не наподобяват на елементарни момиченца и момченца, само че това не е тъкмо по този начин. В света на дребните герои, в който възрастните от време на време откриват по нещо от себе си, всеки е невероятен и може да се трансформира в каквото си пожелае. И то от РАЗ, стига да го желае задоволително мощно и да има вяра, че ще се случи.

" Когато порасна... " е книга, която ще помогне на родителите да поддържат развиването на децата, като схващат желанията им във всеки миг, без да постановат с насила своите визии за бъдещето. Така, до момента в който възрастните изслушват по-малките, ще разкрият някои от най-хубавите им качества, за които постоянно не неподозират, а от време на време даже ще се удивят какъв брой доста сила и капацитет се крият зад всяко детско предпочитание.



" Новата книга на Кантен Гребан е превъзходен образец за взаимоотношения сред деца, родители и учители, тъй като посланията от нея надвишават нормалния въпрос " Какъв ще станеш, когато пораснеш? Той е единствено мотив за диалог, в който майките и татковците могат да опознаят децата, като им разрешат да бъдат себе си, когато описват по детски за специалностите, даже с възприятие за комизъм, както в историята. В този диалог децата си показват утопичен свят, а това развива креативното им мислене и цялостното им усещане ", споделят от издателство " Дъбови листа ".

Българското издание е в превод от британски на Габриела Кожухарова, редактор на книгата е Бела Чолакова.

Кантен Гребан построява къси, прочувствени и запаметяващи се разговори сред учителката и учениците, като по този начин демонстрира умеенето на децата да бъдат спонтанни и интуитивни.



Книгата е с твърди корици и в огромен формат, който разрешава на дребните читатели да разпрострат още повече въображението си и да се допрян до чувството за независимост и вероятност, което Гребан вплита във всяка от чудесните илюстрации.

" Когато видях книгата, преведена на български език, като че ли се пренесох в детската градина, по това време доста желаех да стана аптекарка. Представих си по какъв начин сме облечени в бели престилки, а на вратовете ни висят дребни слушалки, до момента в който си играем на разнообразни специалности - същински и измислени, както вършат героите в историята на Кантен Гребан. Сега съм задоволена от това, с което се занимавам ", споделя Нуша Роянова - издател, публицист и художник.

Дали тези, които не знаят какви желаят да станат, когато пораснат, ще схванат в края на книгата, както Жулиет?

Може би..., когато порасна и се обърна обратно, даже ще се учудя какъв брой доста наподобявам на това дете. Когато порасна..., ще стана добър човек. Когато порасна..., ще се веселя на всичко, което върша, както в този момент. Когато порасна..., ще продължа да изпитвам любознание към живота.

А белким всички не желаеме това за своите деца, за себе си...?

Кантен Гребан има издадени над 50 книги. Завършва компетентност " Илюстрация " в института " Сейнт Люк " в Брюксел. Започва да работи като детски публицист и илюстратор през 1999 година Българските деца познават прелестните му илюстрации от книгите " Мама ", " Любов ", " Няма ми го панталона " и " Приказки " на Андерсен ", оповестени в България от издателство " Дъбови листа ". През 2000 година е отличен с влиятелната премия " Saint-Exupéry " за художествената си работа по книгата " Les contes de l`Alphabet ". Гребан свири на китара в разнообразни джаз обединения, а през последните години върви на уроци по пиано.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР