В родния град на Лионел Меси - Росарио, отпразнуваха бурно

...
В родния град на Лионел Меси - Росарио, отпразнуваха бурно
Коментари Харесай

В родния град на Лионел Меси отпразнуваха бурно световната титла на Аржентина

В родния град на Лионел Меси - Росарио, отпразнуваха бурно международната купа на Аржентина, оповестява АП. Южноамериканците победиха нощес на финала на футболния Мондиал 2022 в Катар с 4:2 след осъществяване на дузпи против защитаващия трофея Франция. Меси вкара в постоянното време, което приключи 2:2, в следствие беше прецизен и в продълженията (3:3), а по-късно се разписа и при наказателните удари. Голямата звезда и капитан на националния отбор на Аржентина беше определен за най-хубав футболист на шампионата. По улиците на Росарио се стекоха хиляди, които пееха, танцуваха и крещяха от неистова наслада.
 Аржентина е тимът с най-вече победи с дузпи на международни шампионати Аржентина е тимът с най-вече победи с дузпи на международни шампионати
  " Ние сме първенци, единствено това искахме, най-много поради Меси и поради целия тим ", разяснява 25-годишният Сантиаго Ферарис. Животът в Росарио, както на всички места в страната, беше неподвижен по време на трагичния край, като всички бяха затаили мирис пред телевизионните екрани. След триумфа десетки хиляди с национални флагове излязоха по улиците да честват. Местните поданици имаха още един мотив за наслада, защото Анхел Ди Мария, който означи втория гол в дуела против Франция в постоянното време, също е роден в Росарио. " Това е полуда. Надмина всичките ми упования. Толкова доста хора сме тук, с цел да честваме. Това е най-хубавото в днешния ден ", съобщи 26-годишният Херемиас Реголо. 
 Лионел Меси продължава кариерата си в националния отбор на Аржентина Лионел Меси продължава кариерата си в националния отбор на Аржентина
28-годишната Микаела Хунко акцентира, че за нея успеха е още по-значима, защото е първата в живота й, откакто Аржентина преди този момент завоюва купата през 1986 година, когато тя не е била родена. " Чувството е необикновено. Аржентина победи. Това сплотява всички ни. Ние сме най-хубавите в света, е скъпо е. Горда съм, че Меси и Ди Мария са от Росарио. Най-добрите играчи в света са родени тук ", сподели Хунко.   Аржентина е разтърсвана от сериозна икономическа рецесия, а инфлацията за последната година е съвсем 100 %. " Аржентина заслужаваше тази наслада поради всичко неприятно, което се случва в страната. Момчетата от Росарио постоянно са доказвали, че са подготвени да се оправят с всяко предизвикателство ", разяснява 21-годишният Родриго Медина.
 Аржентина към този момент е четвърта по международни трофеи Аржентина към този момент е четвърта по международни трофеи
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР