Южноамериканската конфедерация одобри разширяването на групите на националните отбори за

...
Южноамериканската конфедерация одобри разширяването на групите на националните отбори за
Коментари Харесай

Като на Евро 2024: Увеличават играчите на отборите до 26

Южноамериканската конфедерация утвърди разширението на групите на националните тимове за Копа Америка през 2024 година Одобрението от Concacaf към момента остава, последната стъпка, с цел да стане публично.

В рамките на конгреса на ФИФА в Банкок КОНМЕБОЛ гласоподава в поддръжка на разширението на съставите от 23 на 26 играчи за континенталната конкуренция.

Сега КОНМЕБОЛ - уредник на шампионата - чака дефинитивно утвърждение от КОНКАКАФ, откакто на Копа Америка ще вземат участие и Съединени американски щати, Канада, Мексико, Коста Рика, Панама и Ямайка.

Всичко сочи, че те също ще гласоподават " ЗА " и съставите за Копа Америка ще бъдат от 26 играчи, което беше същата квота, която беше употребена на Световното състезание през 2022 година в Катар, а УЕФА го утвърди и за Евро 2024 г Германия.

Бразилия към този момент удостовери листата си за Копа Америка през 2024 година: Доривал Жуниор разгласи листата от 23 играчи, с Ендрик и без Неймар. Сега, в случай че увеличението бъде утвърдено, трима други играчи могат да бъдат добавени към тима на петкратния международен първенец.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР