В резултат на атаката от украински морски дронове в Керченския

...
В резултат на атаката от украински морски дронове в Керченския
Коментари Харесай

Руски танкер е повреден при атаката с дрон в Керченския пролив

В резултат на офанзивата от украински морски дронове в Керченския проток съветски танкер за гориво е бил развален.  Машинното поделение е наводнено, заяви Reuters и tg-каналът " Внимание, вести ".

Екипажът не е потърпевш съществено , няколко души са с леки пострадвания от счупено стъкло.

Освен случая с танкера , минимум един дрон е бил свален от системи за противовъздушна защита, паднал в региона на Кримския мост.

Ударът на дрона на танкера провокира експлозия, която се видя от полуострова. Кримският мост и фериботният превоз са били спрени за няколко часа, съгласно съветски чиновници в Крим.

Източник от украинското разузнаване сподели за " Ройтерс ", че дронът с 450 кг експлозив е блъснал кораба на SIG, до момента в който транспортирал гориво за съветската войска в украински териториални води.

" Цистерната беше добре заредена с гориво, тъй че " фойерверките " се виждаха отдалеко ", съобщи източникът за взаимната интервенция на украинския флот и службата за сигурност.

Киев съобщи, че унищожаването на съветската военна инфраструктура е от решаващо значение за контранастъплението на Украйна.
 Руският десантен транспортен съд е претърпял съществени вреди в Новоросийск
Руският десантен транспортен съд е претърпял съществени вреди в Новоросийск

Той е получил пробойна под левия ръб

Танкерът SIG е доставял нефт на съветските войски в Сирия, посочи Владимир Рогов, назначен от Русия чиновник в югоизточния украински район Запорожие.

Съединените щати постановиха наказания на танкера и неговия притежател през 2019 година за подкрепяне на доставянето на реактивно гориво в Сирия.

Васил Малюк, началник на украинската работа за сигурност на SBU, не удостовери директно последната офанзива, само че сподели, че всеки случай с съветски кораби или Кримския мост е " безусловно разумна и ефикасна стъпка против врага ".

" Освен това сходни специфични интервенции се организират в териториалните води на Украйна и са изцяло законни ", сподели Малюк в приложението за известия Telegram.

Руският морски спасително-координационен център в Новоросийск, представен от организация РИА, съобщи, че не е имало разлив на гориво от SIG, защото корабът е превозвал единствено механически баласт. Възстановителните работи са в ход с два влекача наоколо.

" Танкерът SIG... получи дупка в машинното поделение покрай водолинията от десния ръб, вследствие на офанзива с морски дрон ", се споделя в изказване на Федералната организация за морски и речен превоз на Русия в Telegram.
 Нови детонации отекнаха в региона на Кримския мост
Нови детонации отекнаха в региона на Кримския мост

Движението по Кримския мост е блокирано и е прекратено електричеството

Припомняме, че рано тази заран беше обявено за нови детонации и пукотевица в региона на Кримския мост. 

Ръководителят на придвижването " Ние сме дружно с Русия " Владимир Рогов заяви, че в региона на Кримския мост е имало детонация и е почнал пожар.

А Олег Крючков, " консултант на главата " на Крим, сподели, че не може да удостовери информацията за детонациите.

Киев разгласи, че са вдигнали  3 изтребителя във въздуха за прехващане на въздушни цели над Азовско море.

На 3 август Украйна призна за присъединяване в двете набези против Кримския мост.

Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, удостовери, че украинските специфични служби са забъркани в офанзивите на Кримския мост, осъществени в средата на юли и предишния октомври.

Първата детонация на Кримския мост стана на 8 октомври 2022 година, когато три сектора на пътния мост се срутиха вследствие на детонация на камион с ремарке, а железопътният мост също беше мощно развален.
 Украйна призна за присъединяване в двете набези против Кримския мост
Украйна призна за присъединяване в двете набези против Кримския мост

Дроновете по Москва приписа на " съветски партизани "

На 17 юли мостът още веднъж беше нападнат - съгласно изказването на съветските управляващи това е станало благодарение на морски дронове. Повредени са два сектора на пътния мост, двама души починаха.

На 30 юли Владимир Зеленски в ежедневното си послание индиректно разяснява офанзивите против цели в Русия.

" Украйна става все по-силна. Постепенно войната се връща на територията на Русия, в нейните алегорични центрове и военни бази. И това е неминуем, натурален и безусловно обективен развой ", сподели президентът на Украйна.

Миналата седмица съветските управляващи приказваха за отбиване на украинска ракетна офанзива в Таганрог и две офанзиви с дрон камикадзе против Москва. Зеленски не сподели непосредствено, че украинските управляващи са забъркани в тези офанзиви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР