В резултат на американските удари по бази на проиранските групи

...
В резултат на американските удари по бази на проиранските групи
Коментари Харесай

34 жертви от американския удар по Сирия и Ирак

В резултат на американските удари по бази на проиранските групи в Сирия и Ирак са изумени 85 цели и са починали 34 индивида.

Американската окупация в някои елементи на Сирия не може да продължава повече, съобщи през днешния ден сирийската войска ден откакто американските сили нанесоха ударите, съобщи Франс прес.

Ударите бяха осъществени в отговор на офанзивата с дрон, в която в Йордания бяха убити трима американски военнослужещи в края на януари.

Сега армията оповестява, че в американските удари са починали цивилни и военни, има ранени цивилни и военни и са били нанесени огромни материални вреди.

Сирийската войска декларира още своята решителност да освободи сирийската територия от тероризма и от окупацията.

САЩ обявиха през вчерашния ден, че ударите са били осъществени сполучливо по елитните ирански сили и проирански групи в Ирак и в Сирия. Атаката е траяла тридесетина минути, разясни Белият дом.

Според сирийския Център за правата на индивида минимум 18 проирански бойци са били убити в Източна Сирия.

В Ирак при американските удари са били убити 16 души, измежду които и цивилни, съобщи представителят на иракското държавно управление Басем ал Ауади. Той акцентира, че с тези удари сигурността на Ирак и на района ще се окажат на ръба на пропастта.

Говорителят дефинира като неистина изказванията на САЩ, че ударите са били авансово координирани с Вашингтон.

Около 900 американски военнослужещи са ситуирани в Сирия, а 2500 американски военнослужещи има в прилежащ Иран в границите на интернационалната антиджихадистка коалиция, основана за битка против “Ислямска страна ” по времето, когато терористичната организация контролираше елементи от сирийската и иракската територия.

Поражението на ИД в Сирия бе оповестено през 2019 година, а в Ирак две години по-рано, само че обединението остана в Сирия  и Ирак, с цел да се бори против джихадистките кафези, които не престават да са дейни.

От средата на октомври над 165 дрона и ракети бяха ориентирани против американските сили в Сирия и Ирак, само че при тях нито един американски военнослужещ не беше погубен. Първите жертви американските военни дадоха при удара с дрон, нанесен против военна база в Йордания, на границата със Сирия.

Русия също като Иран осъди въздушните удари на САЩ в Ирак и Сирия, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. Тя изрече мнение, че тази обстановка предстои на разискване в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

“Очевидно е, че въздушните удари са съзнателно предопределени да разпалят в допълнение спора. С атакуването, съвсем без пауза, на оборудванията на хипотетични проирански групировки в Ирак и в Сирия САЩ целенасочено се пробват да въвлекат в спор най-големите страни в района ”, съобщи Захарова.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР