В Република Северна Македония от днес до 20 април се

...
В Република Северна Македония от днес до 20 април се
Коментари Харесай

Северна Македония въвежда полицейски час до 20 април

В Република Северна Македония от през днешния ден до 20 април се вкарва полицейски час, а заведенията за хранене ще бъдат затворени, оповестяват изданията в Скопие. На конференция министър председателят Зоран Заев заяви, че полицейският час ще стартира от 20 часа и ще продължава до 5 сутринта, а заведенията за хранене ще бъдат затворени в идващите две седмици.

Мерките са признати по искане на Координационния спешен център, който настояваше държавното управление неотложно да отговори на утежняването на обстановката, защото третата вълна на пандемията в Северна Македония стартира да ескалира.

Премиерът Зоран Заев чака диалозите с България да продължат след образуването на държавното управление в София в духа на другарство, добросъседство и съдействие и в сходство с Договора за добросъседство от 2017 година, оповестяват медиите в Скопие.

Първо, дано поздравя българския народ за сполучливо извършените избори предвид на сегашната, най-силна вълна на пандемията. Разбира се, поздравления на господин Борисов за успеха, искам им мъдрост в договарянията за образуване на държавно управление, в най-хубавия интерес на техния народ, е декларирал Заев пред кореспонденти. Ние ще изчакаме да бъде образувано държавно управление, с цел да продължим двустранните полемики в духа на другарство, добросъседство и съдействие, в сходство с Договора за другарство от 2017 година, е добавил министър председателят.

Вестник " Слободен щемпел " разяснява, че следизборната обстановка в България е неприятна вест за Скопие.

" Първо, самото сформиране на държавно управление е незнайно и може би добра вест е, че влизането в Народното събрание на националиста Каракачанов виси на косъм, само че неприятна вест е, че в този момент втората по мощ политическа алтернатива, партията на Слави Трифонов има изразени антимакедонски позиции ", написа изданието. " Съвсем предстоящо в прилежаща България на парламентарните избори победи партията ГЕРБ на настоящия министър председател Бойко Борисов и напълно изнанедващо втора политическа партия в България стана партията " ИТН " на Слави Трифонов ", отбелязва още скопският вестник.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР