В регионално „речно дерби“ Доростол (Силистра) прие на градския стадион

...
В регионално „речно дерби“ Доростол (Силистра) прие на градския стадион
Коментари Харесай

Дунав удари Доростол

В районно „ речно дерби “ Доростол (Силистра) одобри на градския стадион „ Луи Айер “ комшиите от Дунав (Русе). Двубоят бе от IX-тия кръг от Трета лига – Североизточна аматьорска група. Силистренци започнаха решително дуела, като сътвориха няколко рискови обстановки пред вратата на Винченцо Ангелов. Въпреки това обаче гол падна във вратата на Захари Върбанов (Доростол). В 34-та мин. капитана на русенци Диян Димов зарадва правилните почитатели на Дунав (Русе), пристигнали да ги следят с хубав гол от рамките на наказателното поле. С голово преимущество на гостите двата тима се прибраха на почивката.

През втората част двата тима се разиграха и предложиха на феновете на футболната игра голов екшън. В 52-та мин. Симеон Дочев удвои преднината на гостите, а в 67-та мин. още веднъж Симеон Дочев повиши на 0:3. Силистренци одобриха предизвикването на футболния терен и в границите на 3-4 минути вкараха два бързи голове във вратата на Винченцо Ангелов – осъществени от Емре Акиф в 72-та мин. и 76-та мин. Последваха нови пропуски на доростолци, които сметнаха, че бързо ще се доберат най-малко до равенството в мача. В 87-та мин. обаче Атанас Стамболов постави завършек на разногласието на футболния терен поразявайки вратата на Захари Върбанов за крайното 2:4.

Загубата прати отбора от крайдунавска добруджа на 12 място в класирането – (две победи, едно тъждество и пет загуби). На 14 октомври (сряда) още веднъж ще има мач сред двата отбора за Купата на аматьорската лига. Ръководствата на двата футболни клуба са се разбрали дуелът да се играе на градския стадион в Русе от 16,00 часа.
Салим САЛИХ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР